Politistii nu vor mai avea voie sa scoata placutele de inmatriculare ale masinilor parcate neregulamentar. Asta daca un proiect propus de democrati va primi votul deputatilor. Initiativa ii bucura pe soferii care obisnuiesc sa parchezepe unde-apuca.

Publicat:31.01.2018, 17:36

Ion CAZACU, SOFER:Nr de inamatriculare este a cetateanului si nici pana acum nu aveau dreptul sa il ridice. Cu atat mai mult ca este dotat cu aparat de fotografiat, poate sa fotografieze si sa trimita la domiciliu.”

 Ion Cazacu spune ca a trecut deja printr-o astfel de experienta, dar asta nu inseamna ca nu va calca din nou pe aceeasi grebla in conditiile in care in oras nu prea ai unde-ti parca normal masina.

Ion CAZACU, SOFER: Detereorieaza palcuta ceea, deterioreaza masina si poate sa faca multe lucrari si ei nu duc responsabilitatea la asta.”

 Democrata Valentina Buliga, cea care a venit cu aceasta idee in legislativ, crede ca amenda de 500 de lei pentru parcarea neregulamentara este suficienta.

“In centru nu avem loc de parcare si unde nu ai parca este loc neregulamentar si politistii ne amendeaza regulat.”

“Ai pus amenda, te-ai dus si ai achitat si asta e tot, cred ca e normal.”

“Daca scoate riscul e ca trebuie sa ii cautam pe ei prin oras pe unde se afla, dar asa am platit pe loc amenda si la revedere.”

 Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Acum soferii care raman fara placute au 3 solutii. Fie urca la volan si se indreapta spre inspector pentru a le recupera, riscand astfel inca o amenda de pana 1500 de lei pentru conducerea unui vehicul fara numere sau apeleaza la serviciile unui evacuator. A treia varianta ar fi acea de a-si lasa automobilul balta – parcat ilegal pana isi rezolva problema.”

 Intentia vine dupa ce la sfarsitul anului trecut s-a discutat la acest subiect la sediul Partidului Democrat. Atunci democratii spuneau ca soferii isi recupereaza foarte greu placutele de inmatriculare si ca vor cauta o solutie.

Cei de la Inspectoratul National de Patrulare au evitat sa ne spuna cati soferi au fost lasati anul trecut fara placute dupa ce au fost prinsi ca au parcat in locuri interzise.