Google+

Pregatirile de Pasti nu pot trece fara varuirea copacilor sau a bordurilor. Muncitorii au incercat sa fie creativi si au dat jardinierele cu var de culoare roz, iar in jurul copacilor au pus rulouri cu iarba gata crescuta - VIDEO

Pregatirile de Pasti nu pot trece fara varuirea copacilor sau a bordurilor. Muncitorii au incercat sa fie creativi si au dat jardinierele cu var de culoare roz, iar in jurul copacilor au pus rulouri cu iarba gata crescuta - VIDEO
Embed:

Daca e sa faci curat inainte de Pasti - asta inseamna sa dai cu var. Totul - copaci, borduri sau ghiveciuri. Si peste tot - la sat sau la oras. Asa e la moldoveni, iar traditia e respectata si in capitala. Astazi muncitorii au dat bordurile cu var alb, iar in scuarul catedralei - cu var roz. Marea curatenie in oras e aproape de final.


Azi in scuarul catedralei o multime de muncitori gospodareau de zor. Cativa au dat cu var de culoare roz toate jardinierele pentru flori, iar asta a atras atentia, dar si criticile multor trecatori. 

 

"E absurd, nu inteleg de ce roz, nu are nici o legatura cu albul pe care il vedem in spate, catedrala, nu face sens, estetic nu inteleg acest concept."

"Mie imi place culoarea alba, nu-mi place sa le vad roz, alb este o culoare pura, vine pastele, curatenie."

"Nu e bun, alb e mai frumos, mai bun a fost alb."

 

Altii dadeau cu var copacii, taiau crengile uscate sau vopseau bancile din parc. 

 

"Facem lucrari in fata cadedralei, ca oamenii gospodari, taiem crengile uscate."

"Dam cu vopsea sa fie curat de sarbatori."

"Ne gatim de sfantul Paste, este si alba si roz, sa fie frumos orasul nostru."

 

 Iar pe bulevardul Stefan cel Mare, lucratorii au avut grija ca in jurul copacilor proaspat saditi sa rasara iarba. Doar ca nu au semanat-o, ci au adus rulouri cu iarba gata crescuta. 

 

"Punem iarba pe la copaci, sa fie frumos. - o sa se prinda? - o sa o ude mai des."

 

Experienta cu astfel de iarba Chisinaul are. In 2012, in timpul vizitei cancelarului german, Angela Merkel, iarba pusa pe drumul dinspre aeroport a fost furata. 

 

"Peste tot daca o sa puna o sa fie minunat. Doar ca la noi numai de sarbatori se face asa sau cand vine cineva. E frumos, apoi e ca de obicei."

"Asa de tare se pune ca eu nici nu am vazuto, unde e iarba ceia, iarba nui rau sa pui daor ca trebuie sa o pastrei.¨

"Foarte bine, cu cat mai multa verdeata, cu atat mai bine, orasul trebuie sa fie verde sa infloreasca."

 

Astazi s-au varuit si bordurile de pe strazi – asa ca acestea vor fi albe si curate… pana la prima ploaie. Muncitorii au facut asta cu sarguinta, iar unul a fost surprins chiar in fata Universitatii de Stat cum se strecoara sub o masina ca sa dea cu var bordura incalecata de o masina parcata acolo. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn