Primaria satului Miciurin din Drochia a fost intoarsa noaptea trecuta cu picioarele-n sus. Cateva geamuri si usile de la doua etaje au fost sparte. Nu este clar ce anume au vrut sa obtina indivizii care au patruns in primarie, cert e ca au iesit de acolo cu 4 mii de lei, iar din sectia de votare au luat stampilele, un set de acte si doua calculatoare.

Publicat:18.06.2015, 17:40


Angajatii primariei si-au gasit astazi dimineata birourile ravasite.


Mihail LISNIC, CONTABIL-SEF: “Pe la 6.20 m-a sunat dereticatoarea: veniti urgent, ca usile sunt toate rupte, safeurile rupte, a venit deja politistul, grupa operativa, nu stim cine a fost, dar s-a furat bani de la perceptor, usile stricate, am facut reparatie la al doilea etaj, e strasnic.”

Nina DONTU, ASISTENT SOCIAL: “S-a facut furt, stam in asteptare. Avem emotii pentru ca sunt si calculatoarele noastre acolo.”


Primarul interimar spune ca indivizii care au intrat nu s-au multumit doar sa ia ce au intentionat, ci au aruncat si au incalcit toate documentele din birouri.


Maria GASPER, PRIMAR INTERIMAR: “Dimineata am fost nuntata de lucratorul tehnic sunt deschise si distruse safeurile, usile la biroul meu si al contabilului, la 6.30 eram aici. Absolut toate birourile de la etajul intai si doi au fost deschise usile, au disparut surse financiare de la perceptorul fiscal, furate laptopurile pentru ziua alegerilor, modemul de la internet si stampilele biroului electoral si stampila “votat”. Acum nu avem voie sa intram, au fost imprastiate din sertare, documente etc


Politia sustine ca din primele calcule, a constatat ca hotii au iesit cu patru mii de lei in buzunar. 


Nicolae CHIPRISEANU, OFITER URMARIRE PENALA: “In noaptea de 17 spre 18, persoane necunoscute au patruns prin deteriorarea usilor si a unor geamuri de sticla. Se intreprind masuri de investigatie, daca vor fi depistati sa fie atrasi la raspundere.”


Pe 28 iunie in satul Miciurin, ar urma sa aiba loc al doilea tur de scrutin. In finala electorala a iesit reprezentantul comunistilor si al Partidului Nostru, condus de Renato Usatii. Presedintele Comisiei Electorale Centrale sustine ca sectia de votare va fi asigurata cu toate cele necesare astfel incat turul doi de scrutin oricum va avea loc. Totusi, CEC cere ca hotii sa fie prinsi, iar prejudiciul adus institutiei sa fie recuperat.