Google+

Procuratura Generala si-a inaugurat noul sediu, care se afla la un pas distanta de sediul Partidului Democrat. E doar o coincidenta, sustine procurorul general - VIDEO

Procuratura Generala si-a inaugurat noul sediu, care se afla la un pas distanta de sediul Partidului Democrat. E doar o coincidenta, sustine procurorul general - VIDEO
Embed:

Procuratura Generala si-a inaugurat astazi noul sediu, care se afla la un pas distanta de sediul Partidului Democrat. E doar o coincidenta, sustine procurorul general. Angajatii institutiei urmeaza sa-si amenajeze birourile si sa se mute acolo pana la sfarsitul lunii. La intrarea in cladire a fost instalata sculptura zeitei dreptatii - Themis.Ceremonia de inaugurare a inceput cu scandari. Doua persoane au incercat sa intre in sediul Procuraturii Generale, insa accesul le-a fost interzis. Prezent si el la eveniment, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan s-a apropiat si a vorbit cu unul dintre barbati.

 

De la o tribuna instalata pe holul institutiei, in preajama unei statui a zeitei grecesti a justitiei, Procurorul General a tinut un discurs de inaugurare.

 

Dupa asta, Eduard Harunjen a organizat o excursie prin cladire ca sa ne arate noile birouri ale procurorilor. El sustine ca in fostul sediu, acestea erau prea mici.

 

Procurorul General spune ca este o simpla coincidenta faptul ca edificiul se afla la doi pasi de sediul Partidului Democrat. 

 

Eduard HARUNJEN, PROCURORUL  GENERAL AL REPUBLICII MOLDOVA: “Cladirea a fost un edificiu de stat si va fi un edificiu de stat, nu noi dictam regulile urbanistice in municipiul Chisinau. Nu este nici o garantie ca in timpul apropiat vizavi de noi nu se va construi un centru de agrement.”

 

 Harunjen ne-a aratat si biroul sau, care se afla la al doilea etaj si este unul dintre cele mai spatioase oficii din cladire. 

 

Eduard HARUNJEN, PROCURORUL GENERAL AL REPUBLICII MOLDOVA: “Astfel de birouri sunt patru doar in acest edificiu, unul al procurorului general si trei birouri a adjunctilor. Care au fix acelasi metraj.”

 

Noua cladire va gazdui Procuratura Generala, Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale si Procuratura municipiului Chisinau. In edificiu vor activa in jur de 500 de persoane. Pentru lucrarile de constructie s-au cheltuit 27 de milioane de lei, bani alocati de Guvern din bugetul de stat. Cei mai multi dintre ei s-au cheltuit pentru reparatia fatadei. 

 

Procurorii vor trece in noile birouri pana la sfarsitul acestei luni. Fostul sediu al Procuraturii Generale va fi transmis catre Autoritatea Nationala de Integritate si catre Agentia de Recuperare a Bunurilor Infractionale


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn