Google+

Protest la Buiucani: Mai multi locatari au dat jos gardul unei benzinarii ce urmeaza a fi construita in preajma blocurilor lor - VIDEO

Protest la Buiucani: Mai multi locatari au dat jos gardul unei benzinarii ce urmeaza a fi construita in preajma blocurilor lor - VIDEO
Embed:

Un alt protest, doar ca la scara mai mica a avut loc in sectorul Buiucani al capitalei. Mai multi locatari de pe strada Calea Iesilor au dat jos gardul unei benzinarii ce urmeaza sa fie construita in preajma blocurilor lor.

 

"Daca o sa-l mai faca o sa-l mai dam jos. Iaca aici locuim, ce inseamna asta, nu ne ajunge masinile astea cu gaz?”


Benzinaria ar urma sa fie construita in preajma parcului Alunelul, afirma locatarii din zona. Ei sunt nemultumiti ca nimeni nu le-a cerut parerea.


“Aici e spatiu locativ. Ei au incacat regulile, au taiat copacii. Noi suntem contra. E imposibil de respirat.”


"Gardul a fost ridicat la inceputul saptamanii acesteia, iar arborii au fost defrisati in doua ore. Astazi suntem a treia oara cand ne-am adunat mai multi. Am sesizat autoritatile dar toti sunt ocupati cu domnul primministru mult asteptatul.”

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Din locul de altadata, inconjurat de copaci si banci de recreere pentru trecatori a ramas doar scrum. Numerosi arbori au fost defrisati, iar teritoriul inconjurat de un gard metalic.”


SINCRON: Ina COSERU, PRESEDINTE CN MEDIU 
“Proprietarul nu a avut aviz de la agentia ecologica din Chisinau.”


Constructia statiei PECO a fost autorizata initial de primarie, dupa ce autoritatile locale au fost obligate in instanta sa elibereze documentul. De curand insa primaria a decis ca lucrarile sa fie sistate.

Totusi, oamenii care locuiesc in preajma spun ca lucrarile ar continua pe timp de noapte. Revoltati, acestia au si blocat pentru cateva minute strada, lucru ce a nemultumit soferii.


“Da n-are ce se intampla. Ce-i cu ambuteiajul asta aici?”


La fata locului au venit si cativa reprezentanti ai unor ONG-uri ce militeaza pentru protectia mediului. 

Vladimir GARABA, DIRECTOR EXECUTIV MEU
“Ne-am pomenit cu un numar imens de statii peco care probabil sunt utilizate capacitatea lor la 30 de procente. Avem de fapt de doua ori mai multe benzinarii decat are nevoie astazi orasul.”


Ina COSERU, PRESEDINTE CN MEDIU 
“Societatea civila urmeaza sa inainteze la primarie un memorandum de inghetare a constructiilor statiilor de alimentare de petrol in permietrul municipiului Chisinau, tinidn cont de faptul ca sunt deja foarte multe statii de alimentare.“

 

Reprezentatul agentului economic care vrea sa construiasca benzinaria ne-a spus astazi ca are toate actele in regula, inclusiv autorizatia de la primarie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn