Protestul din Puhoi s-a mutat in capitala. Nemultumiti ca asa si nu au obtinut o ruta de autobuz Chisinau-Puhoi, oamenii au pichetat astazi Guvernul. Protestarii s-au intalnit cu proaspatul ministrul al Economiei si al Transporturilor, Chiril Gaburici, care le-a promis sa le rezolve problema intr-o saptamana.

Publicat:17.01.2018, 14:25

Pentru ca nu au fost auziti cand au protestat la Puhoi, oamenii au decis sa vina in capitala, in fata Guvernului.

"Noi nu incapem in rutierele care trec tranzit prin sat. La serviciu intarziem."

"Sa putem si noi sa ne ducem convenabil si sa ne fie comod, nu sa ne dea jos din rutiera ca nu suntem de la Varatic, Cainari." 

"Ei noua ne spun de la minister ca aveti tranzit. Atunci cand venim la autogara, vrei sa urci in altceva decat cei care merge spre Varatic, alti soferi care tranziteaza localitatea ne spun doamna coborati ca noi avem probleme cu ceilalti soferi."

"Sa vina si ministru, lasa sa raspunda la intrebari la oameni. O sa facem, o sa facem si cu asta si ramane."

Protestatarii au vrut sa-i povesteasca despre problema lor ministrului Economiei, Chiril Gaburici, care dupa mai multe negocieri, a acceptat sa se intalneasca cu 5 reprezentanti, insa fara presa. Discutiile au durat mai bine de o ora.

Petru FRUNZE, PRIMAR PUHOI: "Discutia a fost intr-un climat normal. Aceasta discutie este unica care consideram ca ar fi productiva.Peste o saptamana ne va da exact ce solutii s-au gasit. Ca sa deschida aceste 10 curse, urmeaza sa analizeze activitatea rutelor tranzit."

Sergiu BUCATARU, SECRETAR DE STAT: "Cetatenii au fost impulsionati sa vina in fata cladirii Guvernului pentru a protesta. Tot ce trebuie la ziua de astazi e sa ne inarmam cu putina rabdare, timp in care vom identifica solutii."