Google+

Partidele care ar imparti fotoliile in legislativ daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Sondajul Sociologilor si Demografilor

Partidele care ar imparti fotoliile in legislativ daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Sondajul Sociologilor si Demografilor
Embed:

Patru partide ar intra in legislativ daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Sunt rezultatele unui sondaj efectuat de Asociatia Sociologilor si Demografilor, la comanda unui ONG de pe langa CSI. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PPDA.

 

Daca duminica viitoare ar avea alegerile parlamentare, 18% sau aproximativ fiecare a cincea persoana intervievata nu ar sti cu cine sa voteze, alte 4% nu vor participa la vot.

 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, pentru ce partid ati vota? (Din totalul respondentilor)

 

PSRM - 36,6%

PAS - 11,9

PD - 11,2%

PPDA - 10,6

PCRM - 2,1%

PN - 1,6%

PARTIDUL SOR - 1,2%

Alt partid - 2,1%

 

Pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova sunt gata să voteze 36,6% dintre persoanele intervievate, pentru Partidul „Acţiune şi Solidaritate”– 11,9%, pentru Partidul Democrat din Moldova – 11,2%, pentru Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” – 10,6%, pentru Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – 2,1%, pentru „Partidul Nostru” – 1,6%, pentru Partidul Şor – 1,2%, pentru un alt partid / candidat independent – 2,1%.

 

Sondajul a fost realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova, la comanda Filialei din Chsşinau a Institutului international de monitorizare a dezvoltarii democratiei, parlamentarismului si respectarii drepturilor electorale ale cetatenilor statelor membre ale Adunarii Interparlamentare CSI.
 

 

Studiul a fost efectuat in perioada 1 - 12 septembrie, pe un esantion national de 1191 de persoane din 77 de localitati. Sondajul are o marja de eroare de 3 la suta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn