Google+

Kroll, despre masina gasita arsa, plina cu documente de la BEM: "A fost folosit un automobil de la Klassica Force SRL, care ar apartine lui Ilan Shor"

O serie de documente de la BEM, BS si Unibank au disparut cu doar cateva zile inainte ca BNM sa plaseze Banca de Economii sub administratie speciala, pe 27 noiembrie 2014.

O masina a companiei Klassika Force SRL, folosita pentru a transporta documentele de la BEM, a fost furata si gasita arsa mai apoi.

 

O ancheta interna a BEM efectuata in decembrie, 2014, a stabilit ca pe data de 26 noiembrie, presedintele de atunci la BEM, Viorel Birca, a dat ordin ca anumite documente sa fie arhivate.

 

In total 12 pungi au fost aduse in cabinetul lui Birca, apoi, sub controlul sefului departamentului de management, au fost incarcate in masina. Documentele urmau sa fie transportate la arhiva. Pentru ca era tarziu, s-a decis ca acest lucru sa se intample dimineata. In continuare, masina urma sa fie dusa intr-un garaj securizat.

 

A doua zi, pe 27 noiembrie, Klassica Force SRL a anuntat ca masina a fost furata si gasita arsa, lucru confirmat si de politie la 1 decembrie.

 

S-a anuntat ca masina a fost furata in timp ce ducea pungele cu acte la arhiva Unibank din Hancesti.   

 

Viorel Birca nu a anuntat in cadrul anchetei ca pe 27 noiembrie a fost informat ca masina a disparut. Nu este clar de ce acesta a apelat la compania Klassica Force SRL pentru a transporta actele, in conditiile in care BEM detine suficiente mijloace pentru a face acest lucru. 

 

 

*poza simbol


Sursa: protv
Citeste mai multe despre: masina arsa, raport Kroll, raport Kroll,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn