Google+

Relatiile dintre Moldova si Rusia vor fi mai traince dupa parlamentarele din februarie. A spus-o Igor Dodon, care a plecat pentru a doua oara in aceasta luna la Moscova - VIDEO

Relatiile dintre Moldova si Rusia vor fi mai traince dupa parlamentarele din februarie. A spus-o Igor Dodon, care a plecat pentru a doua oara in aceasta luna la Moscova - VIDEO
Embed:

Relatiile dintre Moldova si Rusia vor fi mai traince dupa parlamentarele din februarie. A spus-o Igor Dodon, care a plecat pentru a doua oara in aceasta luna la Moscova. Discursul l-a tinut in plenul Dumei de Stat, iar deputatii rusi l-au aplaudat. Din capitala rusa, presedintele va merge la Sankt Petersburg, unde se va intalni cu moldovenii din diaspora.

 

Pentru a doua oara in aceasta luna, Igor Dodon, insotit de lidera socialistilor, Zinaida Greceanii si bascanul Autonomiei Gagauze, Irina Vlah, se afla din nou in capitala rusa. Astazi, presedintele a tinut un discurs de la tribuna Dumei de Stat. Dodon a dat asigurari ca presedintia va depune tot efortul pentru a restabili relatiile comerciale, economice si politice moldo-ruse.  

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  “Sunt sigur ca dupa rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova, relatiile moldo-ruse vor deveni una dintre cele mai importante prioritati ale tarilor noastre.”

 

Discursul de aproape jumatate de ora i-a cam plictisit pe unii deputati, care au atipit.

 

Igor Dodon a fost aplaudat de cateva ori de  deputatii rusi in special, cand a vorbit despre necesitatea ca Moldova sa-si pastreze neutralitatea si sa nu adere la NATO. In fata parlamentarilor, Dodon a declarat ca limba rusa trebuie sa aiba statut de limba interetnica in tara noastra, dar si ca biserica moldoveneasca a fost, este si va fi de partea Patriarhiei Rusiei.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Eu vad Republica Moldova in viitor ca o tara neutra, fara NATO. Nu cred ca cineva e impotriva. Oare fratii nostri din Rusia nu isi doresc acest lucru pentru prietenii moldoveni? Sunt sigur ca vor.”

 

Din loja pentru invitati, insotitorii lui Dodon s-au intrecut in aplauze cu deputatii rusi.Apoi, deputatii socialisti s-au intrecut pe facebook cu poze din Duma de Stat.

 

Igor Dodon urmeaza sa aiba o intrevedere si cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak. De la Moscova, presedintele va merge la Sankt-Petersburg unde se va intalni cu reprezentantii diasporei moldovenesti. Ultima vizita a lui Igor Dodon in Rusia a fost la inceputul acestei luni, cand a avut o intrevedere cu Vladimir Putin si cu Patriarhul Kirill.

 

De cand a devenit presedinte, Dodon s-a vazut de mai multe ori cu liderul de la Kremlin. Presa rusa noteaza ca, desi cei doi se intalnesc destul de des, pana acum nu au semnat niciun document important.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn