Google+

Rudele victimelor exploziei de la "La Soacra", la discutii cu primarul capitalei: cer DEMISIA lui Dorin Chirtoaca! "Paduchii aici sunt demult. Sa raspunda cei care si-au dat semnatura!"

Rudele victimelor exploziei de la "La Soacra", la discutii cu primarul capitalei: cer DEMISIA lui Dorin Chirtoaca! "Paduchii aici sunt demult. Sa raspunda cei care si-au dat semnatura!"
Embed:

Rudele victimelor tragediei de La soacra au venit astazi la primarie cerand sa li se faca dreptate. Acestea au vrut sa mearga in sala de sedinte, dar pentru ca nu au fost lasate sa intre, s-au luat la harta cu politistii. Intr-un final, spiritele s-au calmat. Dorin Chirtoaca a iesit la discutii cu nemultumitii.


Cu fotografii in maini, rudele persoanelor, care au decedat in urma tragediei de la cafeneaua La Soacra, au venit la primarie fiind nemultumite ca nu au primit ce li s-a promis. Oamenii au vrut sa intre in sala de sedinte insa au fost impiedicati de catre politisti. Dupa cateva minute de imbranceli, primarul capitalei a venit sa discute cu ei.


Rudele victimelor spun ca au trecut doua luni de la tragedie, insa nimeni pana acum nu a fost pedepsit, tot ce au primit au fost doar promisiuni desarte. Oamenii cer ca functionarii care se fac responsabili de tragedie sa-si dea demisia, inclusiv primarul.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL CAPITALEI “In mod normal ar trebui sa fie pedepsita acea persoana si institutie care a mers si a autorizat functionarea respectiva.”

 

Dorin Chirtoaca spune ca a primit abia astazi raportul comisiei de ancheta, in cazul exploziei din cafeaneaua La Soacra.Asa ca le-a cerut rudelor sa revina la discutii peste cateva zile, dupa ce va analiza concluziile expertilor.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL CAPITALEI “Nu poti sa-i invinuiesti fara sa stii exact cine se face responsabil.”

 

Mihai Moldovanu care este seful comisiei de ancheta a declarat ca, anul trecut, localul nu a fost verificat de catre cei de la Situatii Exceptionale si nici de catre administratia pietei, cea din urma afirmand anterior ca nu are acest drept. Totusi,  alte institutii ar fi facut controale,  ignorat existenta buteliei de gaz in bucataria localului. 

 

Mihai MOLDOVANU, SEF DIRECTIA SANATATE, CHISINAU "3 institutii se fac vinovate, directia sanitara, veterinara, si cei care dau autorizatii de functionare. Directa Sanatatii nu s-a ocupat de autorizatii. Urmeaza procuratura sa se autosesizeze."

 

Rudelor victimelor li s-au alaturat astazi si consilierii socialisti, care spun ca vor veni la fiecare sedinta a primariei. Patru persoane au decedat, iar 12 au fost ranite in urma deflagratiei produse acum doua luni, in cafeneaua La Soacra. Potrivit pompierilor explozia a fost provocata de o butelie de gaz, care se afla in bucatarie ilegal. La inceputul lunii, instanta a decis ca administratorii cafenelei sa ramana in arest. Acestia risca pana la 10 ani de inchisoare.

-----------------------------------------------------------

UPDATE 10:58 La discutii a intervenit si socialistul Ion Ceban. "Oamenii au fost tarati pe jos! Sunteti un mincinos, trebuie sa ai mult tupeu ca sa-ti bati joc de acesti oameni. "

 

In replica, primarul Dorin Chirtoaca: "In mod cinic vrea sa profite de suferinta dumneavostra, de tragedia voastra ca sa lupte cu mine. Nu am folosit nume, partide." 

 

 

 

UPDATE 10:43 Dorin Chirtoaca, primar "Nu am nici o vina. E de compenta procurorului. Colegii de la alimentatia publica, Serviciul de Situatii exceptionale, pompierii, inspectia muncii ei au atributii de control. Primaria nu are aceste atributii."

 

Victimele revoltate cer demisia primarului Dorin Chirtoaca.

 

UPDATE 10:20 "De ce nu va dati demisia?! Nimeni nu a fost dat afara, de cate ori ati zis ca va dati demisia, ati stiut toti, si dumneavostra la fel, cand se semneaza toate documentele trec prin primarie. Noi vrem sa isi dea demisia toti care au stiut. Paduchii aici sunt demult. Sa raspunda cei care si-au dat semnatura si au pus stampila. Vrem un raspuns corect", spun victimele. 

 

Dorin Chirtoaca, primar: "Ce doi, patroni sotul si sotia. Ei au comis fapta propriu zisa, mai departe noi am pornit verificarile, autorizarea, nu mi-am dorit sa mergem pe forma sa soatem tapul ispasitor, asta inseamna sa dai afara oameni care nu au nici o vina. Am pornit o investigatie. Vrem sa studiem informatia. In mod normal ar trebui pedepsita acea persoana care a autorizat functioanarii acelui local, au inchis ochii ca acolo sa gasea aragaz, nu a fost scos din local an de zile. Utilajele nu sunt in regula si cineva a autorizat acest lucru." 

 

Explozia de la "La Soacra". Scene de groaza la Centru de Combustie: 4 din cele 14 victime se afla in stare grava: "au arsuri, caile respiratorii au fost afectate" - VIDEO

 

Imagini video de la explozia din "La Soacra". Cum arata localul dupa incendiu - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn