Google+

Schimbam acele ceasornicului in aceasta noapte. Trecem la ora de iarna, asa ca ora 4 va deveni ora 3, iar asta ar insemna ca duminica va fi cea mai lunga zi din an. Ce spun autoritatile - VIDEO

Schimbam acele ceasornicului in aceasta noapte. Trecem la ora de iarna, asa ca ora 4 va deveni ora 3, iar asta ar insemna ca duminica va fi cea mai lunga zi din an. Ce spun autoritatile - VIDEO
Embed:

Schimbam acele ceasornicului in aceasta noapte. Trecem la ora de iarna, asa ca ora 4 va deveni ora 3, iar asta ar insemna ca duminica va fi cea mai lunga zi din an. Modificarea afecteaza insa persoanele cu boli cronice si cardiace, atentioneaza medicii.

 

Trecem la ora de iarna, asa ca sa nu uitati sa dati ceasurile cu o ora inapoi in aceasta noapte. Desi vom dormi mai mult duminica, trebuie sa fiti atenti, sustin medicii, intrucat modificarea afecteaza ritmul biologic al organismului. 

 

Puteti sa aveti dureri de cap, somnolenta ori sa va simtiti lipsiti de energie. Astfel, de regula, in perioadele cand se schimba ora, mai multi pacienti ajung sub usile medicilor de familie decat de obicei. Doctorii ne recomanda sa tinem cont de cateva reguli, pentru a evita asemenea situatii. 

 

Discomfortul creat de trecerea la ora de vara si de iarna, dar si efectele negative asupra sanatatii, i-au determinat pe deputatii europeni sa propuna o rezolutie prin care sa nu mai fie schimbata ora de doua ori pe an, asa cum este acum.

 

Initiativa a fost acceptata si votata de majoritatea membrilor Parlamentului European, iar statele care fac parte din UE ar urma sa decida ce ora vor sa pastreze: cea de vara, ori cea de iarna. Nu se stie deocamdata daca si in Republica Moldova vor fi facute schimbari. 


Comisia Europeana cere statelor membre UE sa-si anunte dicizia finala pana in martie, 2019.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn