Google+

Se plang ca nu au case, pensii si locuri de munca, asa ca s-au cazat in fata Curtii Constitutionale pentru a cere dreptate "Am ramas fara casa si pensie” - VIDEO

Se plang ca nu au case, pensii si locuri de munca, asa ca s-au cazat in fata Curtii Constitutionale pentru a cere dreptate "Am ramas fara casa si pensie” - VIDEO
Embed:

Se plang ca nu au case, pensii si locuri de munca, asa ca s-au cazat in fata Curtii Constitutionale pentru a cere dreptate. Cateva persoane fara acoperis de-asupra capului si-au adus astazi rulotele pe care si le-au instalat pe trotuar. Oamenii spun ca nu vor pleca de acolo pana cand nu vor primi locuinte.

 

Astazi dupa-amiaza in fata Curtii Constitutionale au aparut ca ciupercile dupa ploaie – trei rulote. In ele s-au instalat cateva persoane care spun ca nu au unde sa locuiasca. Printre ei este si un fost profesor universitar ajuns la pensie. 

 

(dnul Gheorghe, fost profesor universitar)“Am ramas fara casa si pensie…….”Oamenii au fost adusi la Curtea Constitutionala de activistul Andrei Donica. El spune ca si-a vandut o masina ca sa cumpere rulotele.  

 

DONICA ANDREI, ACTIVIST CIVIC“ Aici statul indica un trai decent dar stim ca salariu minimum este de 1700 de lei, dar pensionarii stau cu 600, 800, cu 500 de lei. Avem invalizi, fara maini si fara picioare care primesc 400 de lei. Pur si simplu au venit sa protesteze, nu sa suieram, sa strigam in megafoane. Cetatenii acestia care vor lupta pentru un minimum de existenta, vor trai in aceste casute deoarcere nu au unde in alta parte sa locuiasca...”

 

Serviciul de presa al Curtii a declarat ca activitatea institutiei nu este perturbata in niciun fel de protest:

 

"Republica Moldova este o ţară liberă, în care dreptul la protest paşnic este un drept constituţional şi nu poate fi încălcat de nimeni. Atât timp cât oamenii protestează paşnic, fără a recurge la violenţă şi fără a perturba activitatea instituţiei, aceştia se află în câmpul legal", spun reprezentantii Curtii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn