Gheorghe Cavcaliuc, seful interimar al Inspectoratului General de Politie, a fost retinut astazi timp de doua ore pe aeroportul international de la Moscova. Actele acestuia si ale unei alte angajate a Ministerului de Interne au fost verificate minutios de catre Politia de Frontiera din Rusia. Cei doi tocmai sosisera in capitala rusa, fiind in componenta unei delegatii conduse de ministrul de Interne, Oleg Balan. Contactat telefonic, Gheorghe Cavcaliuc a povestit cum s-a intamplat totul.

Publicat:01.09.2015, 11:31

Incidentul a avut loc acum trei ore pe aeroportul de la Moscova. Gheorghe Cavcaliuc si alti doi colegi ai sai il insoteau pe ministrul de Interne, Oleg Balan. Toti erau in drum spre Minsk, cu escala la Moscova. In Belarus ei vor participa la reuniunea sefilor ministerelor de Interne CSI. Seful interimar al IGP sustine ca cei care l-au oprit pentru verificari minutioase au invocat diferite motive, de aceea spune ca nu intelege care a putut fi scopul acestui control. 


Situatia a fost deblocata dupa ce ministrul de Interne Oleg Balan i-a contactat pe reprezentantii summit-ului de la Minsk si pe unii oficiali rusi. Deocamdata nu se stie daca delegatia Ministerului de Interne isi va continua drumul spre Minsk.