Seful statului i-ar promova intensiv pe socialisti pentru parlamentare, iar partidul Sor si partidul Democrat au adus personalitati din strainatate pentru a-si face campanie electorala inainte de vreme. Sunt doar cateva dintre incalcarile care se gasesc intr-un raport de monitorizare elaborat de Promolex. Membrul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan spune ca Promolex nu are, de fapt, dreptul sa prezinte aceste rapoarte.

Publicat:10.01.2019, 18:21


Cei de la Promo-lex spun ca Igor Dodon ar face campanie pentru socialisti, iar partidul Sor si-a promovat formatiunea cu concertele lui Stas Mihailov, care au fost 4 la numar in doar doua saptamani. Asta desi, nu a fost dat start oficial campaniei electorale. Partidele vizate inca nu au comentat declaratiile expertilor.A reactionat insa membrul CEC, Iurie Ciocan, care s-a aratat indignat de rapoartele juristilor Promolex si a cerut presedintelui Comisiei Electorale Centrale sa-i indemne pe reprezentantii organizatieo sa nu mai emita astfel de rapoarte.

Iurie CIOCAN, MEMBRU CEC:Sa se abtina sa faca orice comentarii pana la inchiderea sectiilor de votare. Aceste rapoarte ii indeamna pe oameni sa faca o alegere.”

Cei de la Promo-lex sustin insa contrariul. 

Pavel POSTICA, DIRECTORUL PROGRAMULUI MONITORIZARE PROCESE DEMOCRATICE, PROMO-LEX: “Fiecare cetatean are dreptul sa se expuna.”

 Promo-lex a prezentat astazi al doilea raport de monitorizare a alegerilor parlamentare. Primul a fost emis la data de 27 decembrie.