Google+

Standarde duble la validarea mandatelor? Ce au declarat Dodon, Corman, Leanca, Sandu si Petrenco in ziua alegerilor/ VIDEO - ZdG.md

Judecatoria Chisinau si Curtea de Apel Chisinau au refuzat validarea mandatului de primar al lui Andrei Nastase pe motiv ca acesta a facut agitatie electorala in ziua alegerilor indemnand oamenii sa iasa la vot prin intermediul retelelor de socializare, scrie ZdG.md.

 

Astfel de indemnuri insa au avut loc la toate alegerile din ultimii ani, fie ele parlamentare, prezidenţiale sau locale, însă de fiecare dată scrutinele au fost validate.

 

Igor Corman (PDM), Igor Dodon (PSRM), Maia Sandu (PAS), Iurie Leancă (PPEM), Grigore Petrenco (Casa Noastră Moldova), Andrei Năstase – toţi au îndemnat cetăţenii în ziua alegerilor să meargă la vot.  Deşi au avut acelaşi mesaj, doar mandatul lui Năstase a fost invalidat de instanţele de judecată.

 

[...]

Alegeri parlamentare 2014

 

Igor Dodon, fost candidat la funcţia de deputat (PSRM) şi actual preşedinte al statului: „Haideţi, toţi împreună să ieşim la alegeri. Nu trebuie să ne temem de nimeni. Trebuie să ieşim şi să votăm pentru viitorul Moldovei, pentru viitorul şi prosperitatea Moldovei alături de o Rusie puternică”.

 

Igor Corman, fost candidat la funcţia de deputat, PDM: „Vreau să  îndemn toţi cetăţenii moldoveni să vină astăzi la vot  şi să voteze aşa cum consideră ei că este mai bine”.

Alegeri locale 2015

 

Grigore Petrenco, fost candidat la funcţia de primar al mun. Chişinău: „Aş vrea să chem toţi oamenii să iasă la vot, să găsească 20-30 de minute din timpul lor personal să voteze şi acest vot să fie unul de protest”.

Alegeri prezidenţiale 2016

 

Igor Dodon, fost candidat la funcţia de preşedinte, PSRM: „Vă îndemn pe toţi, dragi concetăţni, haideţi azi toţi împreună să ieşim şi să demonstrăm că Moldova are viitor, iar eu sunt sigur că ea are viitor”.

 

Maia Sandu, fostă candidată la funcţia de preşedinte, PAS: „Vreau să-i rog pe cei care încă nu au ajuns la vot să facă acest lucru. Votul dvs este foarte important pentru noi toţi”.

 

Iurie Leancă, ex-candidat la funcţia de preşedinte al R. Moldova: „Vreau să fac un apel cu acest prilej către toţi cetăţenii din R. Moldova, fie că sunt în ţară, fie că sunt înafara ţării. Toţi cei care cred că viitorul Moldovei asilat doar în cadrul Europei să iasă la vot”.

Alegeri locale 2018

Andrei Năstase„Ieşiţi cât mai multă lume la vot. În cabina de vot sunteţi doar voi în faţa propriei conştiinţe şi vă vede doar Dumnezeu. Votaţi aşa cum consideraţi, dar ieşiţi la vot”.


 


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn