"Erau de la 14 ani impreuna si au murit intr-o zi." Asta a declarat pentru presa straina nora celor doi soti, care au venit din Israel la Chisinau sa-si vada nepotica nou-nascuta, insa s-au stins in urma deflagratiei din blocul de pe bulevardul Moscovei.

Publicat:09.10.2018, 06:06

Tanara a declarat pentru presa straina ca parintii sotului ei au venit la Chisinau pentru a-si vedea nepotica nou-nascuta. Astfel, ei au inchiriat un apartament pentru parinti, chiar in blocul in care traiau.

"Mama si tata s-au nascut intr-o luna. Chiar si in acelasi spital de maternitate, s-au intalnit la scoala si nu s-au despartit de atunci, au fost fericiti impreuna. Acum doi ani am sarbatorit nunta lor de aur", a declarat nora acestora pentru vesty.co.il

Ea a mai spus ca socrii ei si-au luat in Moldova si cainele lor, care la fel a murit in apartamentul afectat de explozie.

"Vorbeam cu ei in fiecare zi. Au fost fericiti sa-si petreaca timpul cu nepoata lor", a mai adaugat tanara. 

In urmatoarele zile, corpurile neinsufletile ale celor doi soti urmeaza sa fie repatriate in Israel, scrie  vesty.co.il

Patru persoane au murit - o femeie de 30 de ani, fiul ei de 4 ani, un barbat de 77 de ani si sotia acestuia, iar opt, printre care si un pompier, au fost ranite in urma unei explozii devastatoare produse sambata seara, 6 octombrie, intr-un bloc cu 20 de etaje din sectorul Rascani. Explozia a fost atat de puternica incat a distrus trei apartamente, iar bucati de beton au fost aruncate la cativa metri.

In toiul noptii, locatarii speriati au fost evacuati. Preliminar, deflagratia s-a produs din cauza unei butelii de gaz. Printre raniti este si proprietara apartamentului in care s-a produs deflagratia. Femeie de 32 de ani este internata la Institutul de Medicina Urgenta cu arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului, starea ei fiind grava.