Google+

Arheologii nostri au gasit ramasite ale Chisinaului vechi - VIDEO

Arheologii nostri au gasit ramasite ale Chisinaului vechi - VIDEO
Embed:

Surpriza dubla de sub pamant. Arheologii nostri au gasit astazi ramasite ale Chisinaului vechi. Mai exact, o parte a primul apeduct al capitalei instalat in 1892 de primarul de atunci Carol Schmidt. Iar in timpul sapaturilor au mai avut parte de o supriza. Care este aceasta vedeti in reportajul ce urmeaza.

 

Vlad VORNIC, DIRECTOR AGENTIA NATIONALA A ARHEOLOGILOR  “Este vorba de un camin , parte al vechiului apeduct de la sfarsitul sec, al 19-lea. A fost construit in perioada primarului Carol Schmidt.”

 

Descoperirea a fost facuta in timp ce cativa muncitori efectuau lucrari de montare a unor cabluri electrice. Asa ca arheologii s-au gandit sa faca niste inspectii in acea zona si bine au facut caci au gasit niste ramasite ale Chisinaului Vechi. Acestui tanar Ion Noroc, numele i-a purtat intr-adevar noroc, caci a gasit o moneda foarte veche. 

 

Ion NOROC, MANAGER AGENTIA NATIONALA A ARHEOLOGILOR “Este o moneda din perioada tarista. Este din 1895.”

 

Cand am ajuns acolo lucrarile erau in toi, iar arheologii erau fericiti de descoprirea facuta, mai ales ca deocamdata din punct de vedere arheologic istoria Chisinaului este mai putin cunoscuta. 

 

Ion CIOBANU, SPECIALIST PRINCIPAL ANA “”

 

Doi ani in urma arheologii au descoprit o alta parte a celui mai vechi sistem de apeduct si canalizare la intersectia bulevardului Stefan cel Mare si strada Armeneasca.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn