Google+

Sute de oameni, DIN NOU in fata Parlamentului: cer demisia Guvernului Filip: "Ati socat Europa". Dodon: "sa ne unim indiferent de culoarea politica" - FOTO/VIDEO

Dupa o noapte alba de proteste, sute de simpatizanti ai Platformei Demnitate si Adevar s-au adunat si astazi in fata Parlamentului si cer demisia Guvernului Filip. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca noul cabinet de ministri a depus juramantul in fata presedintelui Nicolae Timofti, noaptea, pe ascuns, dar si de modul in care a fost investit noul guvern. La Parlament au ajuns si simpatizantii lui Renato Usatii.

 

UPDATE 16:12 In aceste momente au loc discutii intre liderii protestatarilor si presedintele Parlamentului.

 

UPDATE 15:32 Renato Usatai: "Acum ne ducem spre Resedinta de Stat a Presedintelui sa cerem alegeri anticipate.


UPDATE 15:17 Socialistii depun sesizarea la CC.


Igor Dodon, lider PSRM: "Astazi, din numele tutror cetatenilor liberi, care doresc alegeri anticipate, am depus o sesizare. Sedinta de ieri a Parlamentului a avut loc cu incalcarea legislatiei. Guvernul Filip este unul ilegal. Cerem curtii sa lase indeplinirea orinelor oligarhilor. Cerem ca sedinta CC sa aiba loc in regim de urgenta."


UPDATE 14:25 Protestatarii vor sa se porneasca spre CC, unde socialistii vor depune o sesizare intru anularea votului de ieri din Parlament.

 

UPDATE 14:02 Liderii au pregatit o sesizare privind votul de ieri din Parlament. Ei doresc ca investirea guvernului Filiup sa fie anulata, prin urmare vor depune sesizarea la Curtea Constitutionala. Toti trei lideri, pe aceeasi scena, impreuna impotriva guverului Filip.

 

Renato Usatai, lider "Partidul Nostru" : "Suntem multa lume de orientare politica diferita, dar ne uneste un lucru: vrem alegeri parlamentare anticipate. Toti suntem cetateni ai Moldovei si trebuie sa fim impreuna."


 

 

UPDATE 13:34 Manifestantii Platformei DA s-au pornit spre Moldtelecom. Acestia isi exprima nemultumirea fata de companie, dupa ce ieri mai multe canale TV au fost sistate. Intre timp, in aceasta dimineata, operatorul national de telecomunicatii a emis un comunicat in care a explicat situatia, dand vina pe un presupus atac cibernetic.

 

 *Sursa Foto: privesc.eu


 

UPDATE 13:13 Liderul Platformei Demnitate si Adevar, Andrei Nastase, liderul socialistilor Igor Dodon si liderul Partidului Nostru Renato Usatii se vor intalni cu presedintele Parlamentului Andrian Candu, astazi, la ora 15:00.

 

Igor DODON, LIDER PSRM: "Eu, Renato si Andrei vom merge la intalnirea cu Candu. Mergem doar cu un singur subiect. Noi vrem doar dizolvarea Parlamentului si organizarea alegerilor anticipate. Atfel, nu plecam de aici".

 

UPDATE 13:02 In fata multimii a iesit si liderul PSRM Igor Dodon si a indemnat ca protestatarii DA, PNM si PSRM sa se uneasca: "trebuie sa ne unim, indiferent de culoarea politica. Ne unim toti impreuna pentru a-i da jos pe oligarhi. Noi si alte partide, toti sa ne unim."

 

 

UPDATE 12:50 Liderul Platformei DA a iesit in fata multimii pentru a-l suna pe presedintele Parlamentului ca sa-l invite afara, in multime.

 

 

 

 

Sutele de oameni care se afla in fata Parlamentului protesteaza impotriva Guvernului proaspat investit. Oamenii cer demisia acestuia si organizarea alegerilor anticipate.

 

"Vrem anticipate". "anticipate, anticipate"


"Rusine, rusine. Vreme dreptate pentru tara noastra, pentru copiii nostri. Nu va este rusine sa luati decizii la ora 12 de noapte. Ati socat Europa. Noi suntem poporul."

 

Sute de politisti au incercuit cladirea Parlamentului.

 

La Parlament a ajuns si liderul de stanga Renato Usatii impreuna cu sustinatorii sai. Acestia cer ca presedintele Parlamentului Andrian Candu sa iasa in multime si sa discute cu oamenii.

 

"Cerem sa iasa Candu. Sa iasa, sa iasa."

 

"Jos mafia, jos mafia.".

 

 

 

Sursa poze: privesc.eu

 

Guvernul condus de Pavel Filip, a fost investit ieri cu votul a 57 de deputati PD, PL, 14 neafiliati si 7 liberal-democrati. Aproape de miezul noptii, cabineteul de ministri a depus juramantul fata de seful statului Nicolae Timofti.

 

Astazi, Vlad Turcanu si-a dat demisia din functie de purtatorul de cuvant al presedintelui, dupa ce ieri a anuntat presa ca ceremonia de investire urma sa aiba loc astazi, insa a avut loc totusi seara tarziu.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn