Google+

Sute de paini si cateva kilograme de carne. Aceste produse au ajuns cu aeroglisorul in magazinele din Molovata Noua si Corjova - VIDEO

Sute de paini si cateva kilograme de carne. Aceste produse au ajuns cu aeroglisorul in magazinele din Molovata Noua si Corjova - VIDEO
Embed:

Cateva sute de paini, cateva kilograme de carne si...cam atat. Aceste produse au ajuns astazi cu aeroglisorul in localitatile din stanga Nistrului, Molovata Noua si Corjova, dupa ce mai bine de o saptamana satele au ramas izolate din cauza ca aeroglisorul nu functiona. Totusi, de pe rafturile magazinelor lipsesc in continuare lactate, mezelurile si legumele, iar din farmacii - medicamentele de prima necesitate.

 

Ion BATRANCEA, REPREZENTANT AGENT ECONOMIC: “550 de batoane piine de secara, paine alba... De cand au inceput ingheturile ne-am stopat si nu putem trimite paine ca suntem blocati din partea de la Dubasari”.

 

Incarcat cu sute de paini si cateva kilograme de carne, aeroglisorul a pornit azi dimineata in satele stanga Nistrului. Primarul de la Molovata Noua  spune aceste paini ajung doar ...pentru o zi. De pe rafturile magazinelor lipsesc in continuare produsele necesare.

 

Tatiana IZBAS, VANZATOARE: “Lactate lipsesc si mezelur, merele varza. de toate. Vindem ce au adus inainte sarbatori.”

 

Reprezentantii companiilor care livreaza produse alimenatare recunosc ca telefonul lor e rosu. Zilnic, primesc zeci de apeluri.

 

Ion BATRANCEA, REPREZENTANT AGENT ECONOMIC: “Salamuri, carne...Oamenii sunau oameni buni nu ne lasati faceti ceva”.

 

Localnicii se plang de zile deloc usoare.

 

“La magazine sunt produse alterate si  intalnim probleme. Multe incomoditati trecem pe la vame ”.

“Se intampla ca si cu masinele trec in partea ceea”. 

“Paine, tigarile, medicamentele nu se ajung. E foarte greu mergem la Dubasari, nu eu lei e scump”. 

 

Si totusi, cea mai proasta situatie e in scoli si gradinite. La Gimnaziu din Molovata, in ultimele zile mancarea a fost gatita din produsele de rezerva. Iar astazi la bucatarie puteau fi gasiti doar acesti biscuti. 

 

Angela CURCUBET, DIRECTOARE GIMNAZIU MOLOVATA NOUA: ”Astazi copii au luat un ceai cu piine si biscutiti ceea ce  ramas din rezerverile din semetrul intai. Daca nu vom avea legura cu partea dreapta a Nistrului vom ramene fara alimente. ” 

 

De cateva zile, copiii nu au mai primit carne.

 

"Mi-as dori terci cu carnita."

 

Firma care livreaza produsele alimentare a promis ca de maine pe mesele copiilor vor ajunge bucatele necesare. Grav este ca si in farmacii lipsesc medicamentele de prima necesitate. La sfarsitul lunii decembrie a venit ultimul lot.

 

Eleonora  GATCAN, MEDIC DE FAMILIE: “Preparatele antispeptice si  medicamentele antiverale. Am dat comanda la farmacia de la Cosnita si ne-au trasmas o sacosa si noi astazi toate le-am terminat”.

 

Si cei de pe partea dreapta a Nistrului se plang ca le este dificil sa ajunga pe malul stang.

 

“Oameni vor sas e duca in partea ceea. E foarte greu”.

 

Aeroglisorul, cumparat acum doua luni cu un milion de lei, tocmai pentru ca gheata sa nu mai fie o problema pentru a transporta produse alimentare si pasageri, nu a functionat mai bine de o saptamana, deoarece motoarele vehiculului au fost reglate ca sa se poate deplasa pe timp de iarna, cand raul Nistru este inghetat. 

 

Vladimir CARPOV, SEF “BACUL MOLOVATA”: “Au ajuns frugurile si au ajuns careva probleme. Un motor lucra bine, unul nu prea nu avea puterea care trebuia. Am adus cateva specialisti si l-am reparat”.

 

De maine, vor fi efectuate cate trei curse din dreapta in stanga Nistrului si invers. Capacitatea navei este de 12 pasageri si doua sau trei autoturisme. Vasul a fost adus in Republica Moldova din regiunea Vladivostok, Federatia Rusa. Costul ambarcatiunii este de 1,1 milioane de lei. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn