Google+

Un barbat din Drochia, tintuit la pat se plange ca a fost lipsit de ajutorul social pentru incalzire. “A fost o greseala” - spune asistenta sociala - VIDEO

Un barbat din Drochia, tintuit la pat se plange ca a fost lipsit de ajutorul social pentru incalzire. “A fost o greseala” - spune asistenta sociala - VIDEO
Embed:

Este tintuit la pat si se intretine dintr-o indemnizatie care abia ii ajunge sa se hraneasca. Dar parca nu erau probleme de ajuns. Un barbat din Drochia se plange ca iarna aceasta a fost lipsit de ajutorul pe care il primea pentru incalzire. Asistenta sociala spune ca s-a intamplat dintr-o greseala pe care va incerca sa o repare.


Ion Casap locuieste in satul Miciurin, Drochia. Are 39 de ani si sufera de paralizie cerebrala. Din cauza bolii nu poate vorbi si nici nu poate merge. Tatal sau si bunica sunt cei care il ingrijesc.  

 

Feodor CASAP, TATAL: "Din 2001 mi-a decedat sotia si de atunci am ramas cu el, in doi. Mama cat poate ne ajuta. Vara e mai usor, merge cu scaunul cu rotile, insa iarna sta doar in casa. El nu mananca, nu vorbeste, nu mananca singur."

 

 Din alocatia pe care le-o da statul abia reusesc sa supravietuiasca, spun oamenii. La sfarsitul anului trecut au ramas si fara ajutorul social pentru sezonul rece.

 

Feodosia CASAP, BUNICA: "Anul asta l-au pus in lista ca o sa primeasca lemne si i-au facut actele, insa nimic. De ziua invalizilor i-au taiat 500 de lei si i-au spus ca nu i se cuvine ca nu stiu ce a primit, dar el nu a primit nimic."

 

 Asistenta sociala din localitate, ne-a spus ca a exclus barbatul din lista beneficiarilor deoarece fratele lui Ion, aflat de mai mult timp peste hotare, a revenit in sat si a depus si el o cerere ca sa primeasca ajutor pentru incalzire. Ea nu stia ca cei doi locuiesc in case diferite pe aceeasi adresa si a decis sa le ofere o singura plata.

 

Nina DONTU, ASISTENTA SOCIALA: "Mie nu mi s-a spus cand au depus documentele ca ei au bugete diferite, ca au bucatarii diferite, eu asta nu am stiu."

 

 Secretara consiliului local promite ca va gasi o solutie pentru a ajuta familia.

 

Maria GASPER, SECRETAR CONSILIUL LOCAL, MICIURIN: "O sa ne straduim sa acordam, sa compensam, adica cu un ajutor material care o sa fie posibil.”

 

 Pe primarul localitatii nu l-am gasit, iar  reprezentantii Ministerului Sanatatii si Protectiei Sociale ne-au spus ca vor reveni ulterior cu o reactie la acest subiect. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn