Google+

Un copac imens a acoperit intrarea intr-un bloc din sectorul Rascani al capitalei. Oamenii nu au putut iesi din casa. Din cauza numarului mare de copaci cazuti, cei de la Spatii Verzi nu au reusit sa ajunga peste tot - VIDEO

Un copac imens a acoperit intrarea intr-un bloc din sectorul Rascani al capitalei. Oamenii nu au putut iesi din casa. Din cauza numarului mare de copaci cazuti, cei de la Spatii Verzi nu au reusit sa ajunga peste tot - VIDEO
Embed:

Daca unii nu au putut iesi din curte din cauza nametilor, altii nici macar din case. Un copac imens a acoperit intrarea intr-un bloc din sectorul Rascani. Cei de la Spatii Verzi spun ca intervin, dar din cauza numarului mare de copaci cazuti, nu reusesc sa ajunga peste tot la timp.

 

“Toate curtile, strasnic ce se face. In cartiere in general nu se poate circula cu transportul.”

 

Strada Nicolae Dimo a fost ingropata in nameti. Politistii, de rand cu  muncitorii de la intreprinderile municipale incercau sa deblocheze drumul.

 

”-Nu inghetati. -Nu, pana cand nu. Trebuie ceva tarie. “

“Cate 100 de grame sa ne incalzim. Am inghetat. Vreo 3 perechi de manusi am schimbat.”

 

La fel a fost in tot orasul. Oamenii spun ca nu au mai vazut o asemenea urgie. 

 

“Daca toti o sa fie cat de cat calmi si o sa iasa toti in curte sa faca curat, macar in fata caselor, atunci o sa fie mai bine.”

 

Cei care au incercat sa iasa din case pentru a-si lua produse alimentare, tot in strada au ramas. Transportul public nu circula. De altfel nici taxiurile nu erau mai la indemana.

 

“Trebuie sa ne ducem intr-o parte si iata asteptam taxi. De comandat nu se comanda. Nu-s locuri, nu e productie de mancare. “

”E catastrofa, e colaps in oras.”

 

Taxiurile au fost la mare cautare astazi. Conducatorii se jura ca nu au umblat la preturi.

 

“Comenzi sunt multe, nu e o problema, problema e ca nu putem merge prin oras.”

 

Soferii care aveau cauciucuri de iarna se puteau declara astazi norocosi.

 

“Uite cata zapada e acolo, uite la cauciucuri de jos, sunt de iarna. - E ghetus. - E ghetus, stiu.”

 

Gradinitele din capitala astazi au fost inchise,  precum si unele magazine si farmacii. La gradinta nr 157 din strada Cornului, o creanga a spart geamurile cladirii, iar gaura a fost astupata cu o bucata de carton.

 

Mariana SCLIFOS, DIRECTOR GRADINITA NR. 157, BUIUCANI: ”Sunt altii care chiar au venit pana aici si ne-am cerut scuze si sa se intoarca inapoi, ca era imposibil de trecut."

 

Potrivit autoritatilor, in Chisinau s-au inregistrat 25 de cazuri, cand copacii au cazut peste casele de locuit, fiind afectate ferestrele sau balcoanele unor apartamente. Aproape 400 de familii au ramas fara gaze din cauza arborilor cazuti peste conducte.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn