Un baiat de 15 ani dintr-un gimnaziu-internat ar fi fost abuzat sexual de un om de afaceri din capitala. Potrivit procurorilor, seful institutiei i-ar fi permis barbatului sa ia adolescentul pentru a locui cu el intr-un apartament inchiriat. Functionarul si barbatul in varsta de 40 de ani au fost retinuti.

Publicat:26.09.2017, 06:47

Procurorii sustin ca in luna mai, anul trecut, omul de afaceri, in varsta de 40 de ani, s-ar fi inteles cu directorul gimnaziului sa-i gaseasca un baiat. Dupa o tura prin institutie, barbatul ar fi ochit un adolescent de 15 ani.

Valeriu BODEAN, SEF ADJUNCT PCCOCS: “Barbatul a inceput sa ii ofere diverse cadouri, il plimba prin Chisinau, prin diferite locuri de agrement. Pentru ca in vara anului 2016 sa inchirieze un apartament in Chisinau si sa locuiasca impreuna cu el.”

 Pe 18 septembrie oamenii legii au efectuat perchezitii la casele suspectilor, care au fost imediat si retinuti. Procurorii spun ca au gasit si arme.

Valeriu BODEAN, SEF ADJUNCT PCCOCS: “S-a stabilit ca au fost actiuni cu tenta sexuala din partea adultului.In prezent se mai investigheaza fapte cand unii elevi acestei institutii au fost torturati, maltratati.”

 Baiatul de 15 ani se afla acum intr-un centru de plasament si este consiliat de psihologi. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arest pentru 30 de zile. Daca li se va demonstra vinovatia ei risca pana la 20 de ani de inchisoare.