Un crater imens a aparut la un pas de cateva case, din Sangera. Oamenii se plang ca groapa creste zilnic si, din cauza surparii pamantului, le este frica ca locuintele lor ar putea sa cedeze in orice moment. Localnicii s-au adresat autoritatilor inca la sfarsitul saptamanii trecute, insa primarul abia astazi a convocat o sedinta de urgenta pentru a gasi o solutie.

Publicat:19.03.2018, 18:24


Oamenii spun ca langa aceasta fantana a aparut o mica gaura, joia trecuta. Pana la sfarsitul zilei, pamantul s-a surpat, iar localnicii au ramas ingroziti cand au vazut ca in acel loc s-a format un crater de cativa metri. 

Rodica HARTI, LOCALNIC: „Craterul se formeaza in directia ceea, la noi sub garaj. „

 Craterul s-a extins pana in curtea acestei femei. 

Rodica HARTI, LOCALNIC: „Uitati-va ce adancime este. Aproximativ de 6 metri. „ 

 Suada KARKOUKI, REPORTER PROTV: „Craterul se afla la un pas de aceasta casa. Oamenii spun ca din cauza surparii pamantului au aparut deja si fisuri in peretii locuintei. „

 Si Victor Panfil, care locuieste in apropiere, spune ca este foarte ingrijorat. Nu se stie cat de adanc este craterul si cat de periculos ar putea fi.

Victor PANFIL, LOCALNIC: „Ciresul era drept, iar acum incepe sa se lase la vale. Este o adancitura in coltul casei. Ne este frica de casa. Nu stim ce sa facem.  „ 

 Primarul din localitate a anuntat ca zona trebuie sa fie evacuata. 

„Sotul s-a dus la un frate de-al lui impreuna cu copilul, iar eu eram la lucru. Ne-am intors inapoi. Ce sa facem? Traim cu frica. Noaptea dormim imbracati, sa iesim din casa repede daca va fi necesar. „ 

 „Pana la ora 4 nu am dormit deloc. „ 

 Localnicii se plang ca s-au adresat autoritatilor inca la sfarsitul saptamanii trecute, insa pana acum nu s-a facut nimic. Astazi, au sunat de cateva ori unui consilier, dar nu au mai primit niciun raspuns clar.

„ - Eu nu sunt pe loc. „

 Am mers la primarie, insa acolo ni s-a spus ca primarul nu este. Ulterior, prin telefon, Valeriu Poiata ne-a spus ca problema a fost discutata la o sedinta de urgenta.

Primarul orasului Sangera promite ca problema va fi solutionata, in curand.