Google+

Au impins autobuzul scolar prin nameti ca sa ajunga la scoala. Elevii din mai multe localitati din Soldanesti, dar si alti peste 10 mii de scolari nu pot ajunge la ore, din cauza zapezii - VIDEO

Au impins autobuzul scolar prin nameti ca sa ajunga la scoala. Elevii din mai multe localitati din Soldanesti, dar si alti peste 10 mii de scolari nu pot ajunge la ore, din cauza zapezii - VIDEO
Embed:

Au impins autobuzul scolar prin nameti ca sa ajunga la scoala. Este vorba de elevii din satul Recesti si Zahorna, Soldanesti care din cauza zapezii nu mai pot ajunge la ore. Potrivit ministerului educatiei in situatia lor sunt alti peste 10 mii de scolari. 45 de scoli au ramas si astazi inchise.

 

Aceste imagini au fost postate pe o retea de socializare. Microbuzul scolar care transporta elevi din satul  Recesti si Zahorna spre scoala din Dobrusa, Soldanesti a ramas blocat in nameti, iar elevii au coborat sa impinga vehiculul pentru a-l porni din loc. Maia Goroh, spune ca de doua zile nepoteii ei nu mai merg la ore.

 

Maia GOROH: “Nu a fost traseul curatat. Autobuzul a iesit, dar nu au putut sa plece la scoala. Au impins la autobuz, dar nu au putut sa iasa.  Ei raman cu temele in urma. Am doi nepotei  si as vrea sa fie acolo.”

 

 Primarul comunei Dobrusa spune ca astazi drumul a fost curatat si copii au ajuns la scoala.

 

Victor GROSU, PRIMAR COMUNA DOBRUSA:O distanta de 400 de metri a fost foarte introienit si a trebuit tehnica grea. Drumul e deblocat, autobuzul poate circula, dar ieri stiti ce a fost nu erau posibilitati ca sa debocam drumul.”

 

 Soferul microbuzului sustine altceva. Ieri microbuzul a facut cale intoarsa, iar astazi tot din cauza nametilor copii ar fi ajuns pe jos la scoala.

 

Valeriu BOTU, SOFER MICROBUZ: “Am dat inapoi autobuzul si am cazut in omat. Ei nici nu puteau iesi din autobuz ca  usa era blocata,asta ieri. Astazi s-au dus pe jos si am astepat pana a venti tractorul.”

 

 Si daca copii din Recesti si Zahorna au impins singuri microbuzul scolar, 15 copii  din Chircaiesti, Causeni au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a iesi din nameti. Un alt autobuz cu 14 copii a ramas blocat in apropiere de Rubelnita Noua, Soroca.

 

Potrivit ministerul educatiei, peste 10 mii de copii din 8 raioane nu au ajuns azi la ore. 45 de scoli au ramas inchise din cauza nametilor. Ieri 14 mii de elevi au ramas acasa. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn