Google+

Un migrant ilegal din Sri Lanka, retinut in Moldova. Urma sa ajunga in Franta - FOTO

Un migrant ilegal in varsta de 23 de ani din Sri Lanka a fost retinut de politistii de frontiera in orasul Otaci. Brabatul intentiona sa ajunga in Franta, pentru a obtine statutul de migrant, iar Republica Moldova era folosita ca tara de tranzit.

 

 

Cetateanul strain fost depistat in orasul Otaci. Retinerea a avut loc la sfarsitul ssptsmsnii trecute, in cadrul unei operatiuni comune desfasurate de angajatii Inspectoratului de Politie Ocnita si politistii de frontiers.

 

Potrivit politiei, ofiterii de investigatii din cadrul Directiei regionale Nord au primit o informatie, precum ca un grup de persoane va facilita trecerea ilegala a frontierei de stat a unor cetateni din Sri Lanka. Grupul era specializat in organizarea uneia sau a mai multor infractiuni, in scopul obtinerii direct sau indirect a unui folos financiar sau material, cu privire la intrarea, sederea, tranzitarea ilegala a teritoriului R. Moldova sau a iesirii din republica. Astfel, s-a stabilit ca actiunile vor fi realizate la data de 13 ianuarie a.c., in zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontiera „Ocnita” sau a Sectorului Politiei de Frontiera „Otaci”.

 

Astfel, echipa comuna de cercetare a intreprins un sir de masuri investigative in perimetrul sectoarelor vizate. In urma investigatiilor, in orasul Otaci a fost depistat un cetatean al Republicii Sri Lanka, in varsta de 23 de ani, care la inceput nu-si justifica prezenta in oras.

 

Din cercetarile ulterioare si declaratiile barbatului, s-a aflat ca acesta intentiona sa ajunga in Franta, pentru a obtine statutul de migrant, iar Republica Moldova era folosită ca tara de tranzit. Potrivit politie, barbatul ar fi tranzitat frontiera prin segmentul transnistrean pentru a ajunge in tara.

 

 Barbatul a fost dus la Biroului Migratie si Azil al MAI.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn