Google+

Un nou termen pentru heliportul de pe acoperisul spitalului de urgenta - VIDEO

Un nou termen pentru heliportul de pe acoperisul spitalului de urgenta - VIDEO
Embed:

Un nou termen pentru heliportul de pe acoperisul spitalului de urgenta. Mai nou acesta ar putea fi functional la sfarsitul acestei veri. Ministrul Sanatatii spune ca in curand un expert din Romania va veni la Chisinau pentru a verifica daca elicopterele SMURD pot ateriza pe pista de pe acoperis.


Chiar daca heliportul de pe acoperisul noului bloc al spitalului de urgenta este gata de aproape un an si jumatate, acesta asa si ramane nefunctional, iar elicopterele aterizeaza pe stadionul Dinamo din capitala. Asa cum s-a intamplat ieri cand o tanara a fost transportata la Bucuresti cu o aeronava SMURD de la Galati. De-a lungul timpului, administratia institutiei a tot promis ca heliportul va functiona, dar asta nu s-a mai intamplat. Acum expertii din Romania urmeaza sa spuna daca elicopterele pot ateriza pe pista de pe acoperis. Fondatorul SMURD Raed Arafat, aflat intr-o vizita la Chisinau a vazut astazi si cum decurg pegatirile pentru crearea serviciului unic 112 in tara noastra si a vorbit despre necesitatea acestuia.


"Oamenii nu vor mai trebui sa tina minte trei numere ci unul singur, iar cand vor fi peste hotare la fel.”


In Romania serviciul 112  functioneaza de mai mult timp. Asa ca Raed Arafat a fost invitat la Chisinau pentru a se gasi o cale mai rapida si mai ieftina de a implimenta sistemul si in tara noastra. Astfel, Ministrul Sanatatii Ruxanda Glavan, a declarat ca intr-un an acesta ar putea exista si in Moldova. Anterior Ministrul Tehnologiilor Informatiei a anuntat ca serviciul 112 va fi introdus pana la sfarsitul acestui an in regim de testare si ca va fi disponibil integral abia peste doi ani. 112 va fi numarul unic pentru serviciile ambulantei, politiei si pompierilor. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn