Google+

Unionistii de pe ambele maluri ale Prutului, care au pornit intr-un mars de la Alba Iulia se plang ca nu pot intra in Moldova. Au fost opriti in vama Leuseni, desi granicerii romani le-au permis sa treaca Prutul pe jos: si-au instalat corturi - VIDEO

Unionistii de pe ambele maluri ale Prutului, care au pornit intr-un mars de la Alba Iulia se plang ca nu pot intra in Moldova. Au fost opriti in vama Leuseni, desi granicerii romani le-au permis sa treaca Prutul pe jos: si-au instalat corturi - VIDEO
Embed:

Unionistii de pe ambele maluri ale Prutului, care au pornit intr-un mars de la Alba Iulia se plang ca nu pot intra in Moldova. Aseara ei au fost opriti in vama Leuseni, desi granicerii romani le-au permis sa treaca Prutul pe jos. Nemultimiti, ei si-au instalat corturi pe pod si au protestat. Reponsabilii de la politia de frontiera spun ca unionistii nu au fost lasati sa treaca deoarece ar fi incalcat ordinea publica.

 

Cu lozinci patriotice si drapele ale Romaniei, zeci de unionisti au scandat la hotar. Au pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia si au parcurs pe jos 1200 de km. Si-au propus sa-si incheie traseul pe 1 septembrie la Chisinau. 

 

Unionistii spun ca au trecut cu usurinta vama romaneasca. Li s-a permis sa treaca frontiera pe jos insa la la vama Ungheni au fost opriti. 

 

Vlad BILEȚCHI, PREŞEDINTE ODIP: "Noi am anuntat din timp despre aceasta manifestatie, am inaintat demersuri sa ne permita, totul este legal, acum ei ne pun piedici, nimeni nu a fost agresiv, am fost separati moldovenii de romani in autocare diferite.”

 

 Dupa ce nu li s-a permis sa treaca granita, unionistii au intins zeci de corturi in vama Albita unde au protestat. Reponsabilii de la politia de frontiera spun ca le-au interzis sa treaca  pentru ca ar fi perturbat ordinea publica.

 

Raisa NOVIȚCHI, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA DE FRONTIERĂ: Cetatenilor romani care fac parte din marsul unirii nu li s-a permis trecerea din motiv ca au perturbat ordinea publica in zona de frontiera, cu incalcarea regimului, fiind agresivi cu politia si creand impedimente in traficul rutier.”

 

 Vlad BILEȚCHI, PREŞEDINTE ODIP: Nimeni nu a incalcat nimic. Toti s-au comportat civilizat”.

 

 Participantii la Marsul Centenarului si-au propus ca pe 1 septembrie sa ajunga la Chisinau, unde vor organiza o manifestatie de amploare cu ocazia implinirii 100 de ani de la Marea Unire.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn