Google+

Ministrii propusi de PD au depus juramantul de investire in functie, in fata presedintelui Parlamentului: "Sa scrieti o noua pagina in istoria Republicii Moldova" - GALERIE FOTO si VIDEO

Ministrii propusi de PD au depus juramantul de investire in functie, in fata presedintelui Parlamentului: "Sa scrieti o noua pagina in istoria Republicii Moldova" - GALERIE FOTO si VIDEO
Embed:

Cei 5 ministri si doi vicepremieri desemnati de PD au depus astazi juramantul de investire, in fata presedintelui Parlamentului. Pentru cateva minute Andrian Candu a fost sef de stat dupa ce Igor Dodon a respins repetat candidaturile. Reactia lui Igor Dodon a venit imediat pe facebook. Acesta a condamnat actiunile guvernarii, precizand ca ar fi justificata o iesire in forta, insa cum pana la alegeri au mai ramas cateva luni trebuie sa evitam emotiile si dorinta de a pedepsi Guvernul cu orice pret.

 

Ceremonia a avut loc la fel ca si in cazul Ministrului Apararii, la Resedinta de Stat. Astazi insa, presedintele Andrian Candu, care ia luat pentru cateva minute locul lui Igor Dodon, nu a mai semnat demonstrativ toate decretele, astfel ca s-a trecut direct la demunerea juramintelor. 

 

Este pentru a doua oara cand Alexandru Tanase depune juramantul, deoarece anterior el  a mai ocupat fotoliul de la Justitie. Rand pe rand, noii ministri au jurat credinta tarii. Liviu Volconovici, noul sef de la agricultura, probabil din cauza emotiilor, a uitat sa-si puna si semnatura.

 

Au urmat declaratiile de presa. 

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Chiar daca nu aveti mult timp la dispozitie pentru a va acomoda in ministerele pe care urmeaza sa le conduceti, in acelasi timp experienta si practica necesara pentru a face fata acestor lucruri. De aceea noua formula s-ar incadra in misiunea tehnocrata.”

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Fie ca la acest inceput de an sa scrieti o noua pagina in istoria Republicii Moldova. Trei repere sunt immportante, ca institutiile sa fie  functionale, demnitarii sa aiba simtul responsabilitatii si al datoriei si sa fie pofesionisti.”

 

Noii membri ai executivului nu au fost inclusi insa in programul declaratiilor pentru jurnalisti. Mai mult, vreme cat oficialii au iesit din cladire, presa nu a fost lasata sa iasa din incaperea unde a avut loc ceremonia. Dupa depunerea juramintelor seful statului a scris pe facebook ca eventuale proteste ar fi justificate, insa asteapta ca alegerile parlamentare sa pedepseasca guvernarea. Socialstii, condusi de Igor Dodon pana a ajunge presedinte, isi indeamna sustinatorii sa fie pregatiti de o mobilizare generala. 

 

PSRM precizeaza ca la primele sedinte ale Parlamentului va veni cu initiativa de a introduce motiunea de cenzura. Democratii nu au comentat deocamdata. Andrian Candu a semnat astazi decretele de numire in functie a acestora, dupa ce Igor Dodon a refuzat repetat sa-i accepte, iar Curtea Constitutionala l-a suspendat temporar. In octombrie 2017, in conditii similare, ministrul apararii, Eugen Sturza, a fost investit printr-un decret semnat de Andrian Candu.

 

Sinteza zilei, 10 ianuarie.

Andrian Candu a semnat decretele de numire in functie ale: 

Iurie Leanca - vicepremier pentru integrarea europeana

Cristina Lesnic - vicepremier pentru reintegrare

Svetlana Cebotari - ministrul Sanatatii

Liviu Volconovici - ministrul Agriculturii

Alexandru Tanase - ministrul Justitiei

Tudor Ulianovschi - ministru de Externe

Chiril Gaburici - ministrul Economiei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn