Google+

Vantul si ploia din ultimele zile au lasat o mahala din satul Micleuseni fara electrocasnice. Oamenii spun ca li s-au ars frigiderele, televizoarele, calculatoarele si masinile de spalat - VIDEO

Vantul si ploia din ultimele zile au lasat o mahala din satul Micleuseni fara electrocasnice. Oamenii spun ca li s-au ars frigiderele, televizoarele, calculatoarele si masinile de spalat - VIDEO
Embed:

Fluctuatiile de tensiune, provocate de vantul si ploia din ultimele zile au lasat fara electrocasnice o mahala intreaga din satul Micleuseni, Straseni. Oamenii spun ca li s-au ars frigiderele, televizoarele, calculatoarele si masinile de spalat. Acum ei vor sa primeasca despagubiri de la funizorul de electricitate.

 

Valentin Micleusanu din raionul Straseni a ramas fara masina de spalat, boiler, telefon fix si modem dupa pana de curent de ieri.

 

Valentin MICLEUSANU: "Ieri masina lucra, spala la dansa si cand s-o intamplat, o iesit din functiune. Azi am incercat, am pus-o in priza, ii dau electricitate si nu face nimic. E totul ars."

 

Astazi barbatul a facut socotelile. Pagubele se ridica la 10 mii de lei.

 

Valentin MICLEUSANU: "Cand am vazut ca sfarai tunerul, am inteles ca s-a marit tensiunea."

 

De altfel, o  mahala intreaga a tras o sperietura grozava ieri. 

 

"Cand colo o naprijenie asa mare si eu repede la plitca, Ioane ...arde. Aseara parca cu frica mergea lumina da eu ca nu dau voie sa mearga ca o sa stricam ceva."

 

"Cum aprind lumina buhnesc toate lampile, dar de calculator sunt sigura ca o ars. Avem si congelator, e plin cu productie, ca am taiat 30 de rate, acolo e productie nu saga."

 

"Nu poti sa pui in priza frigiderul. - De ce? - Ca face scurcircuit asa si ma tem."

 

" Il aprind si nu se aprinde aista deama, nush, daca stii matale mai bine."

 

Valentina Malai isi creste nepotii de una singura, in timp ce parintii copiilor incearca sa faca un ban peste hotare. Dupa pana de aseara, familia a ramas fara combina muzicala si calculator.

 

Valentina MALAI: "Plangeau nepotelele ca nu pot vb cu mamicsa, cu taticu. Ele plang ca vor sa vada parintii. Eu cu ce le pot ajuta?"

 

Ion DIMA, PRIMAR COMUNA MICLEUSENI, RAIONUL STRASENI: "De la un singur transformator asta s-o intmplat numai. Si am inteles ca din cauza lui, defectele de la dinsau chiar o parte din satele ce urmeaza dupa noi, tot nu aveau lumina."

 

Oamenii vor acum sa fie despagubiti. 

 

Valentina MALAI: "Dumnezeu stie cum am ingramadit obiectele astea, ca sa putem trai si noi si la urma ce s-a ales."

 

In urma vijeliei de ieri, au ramas partial deconectate in jur de 80 de localitati din 16 raioane ale tarii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn