Google+

VIDEO - Guvernul s-a mutat astazi in cel mai bogat sat din R. Moldova, Avdarma. Premierul si ministrii au fost dusi in excursie ca sa vada cu ochii lor ca exista si localitati exemplu

VIDEO - Guvernul s-a mutat astazi in cel mai bogat sat din R. Moldova, Avdarma. Premierul si ministrii au fost dusi in excursie ca sa vada cu ochii lor ca exista si localitati exemplu
Embed:

Guvernul s-a mutat astazi in cel mai bogat sat din R. Moldova. La Avdarma, localitate ce s-a remarcat prin localurile luxoase, dar si bradul de craciun de sute de mii de euro, a avut loc sedinta executivului. In frunte cu premierul, ministrii au fost dusi in excursie prin sat, ca sa vada cu ochii lor ca exista si localitati dezvoltate in tara. Asa ar trebui sa arate fiecare sat din Moldova, i-a spus bascanul Gagauziei premierului Filip.


Cu paine si sare, dar si cu un pahar cu vin a fost intalnit astazi premierul Filip la Avdarma. Ulterior, seful guvernului impreuna cu ministrii s-au retras printre cristale Swarowski in cel mai luxos restaurant din autonomia Gagauza. Acolo, a avut loc sedinta guvernului.  


Irina VLAH, BASCANUL UTA GAGAUZIA: "De ce am ales să facem şedinţa guvernului în Avdarma? Pentru că dorim să arătăm colegilor din Guvern că în Autonomia Găgauză sunt localităţi dezvoltate. La fel, am vrut să arătăm că astfel de localităţi trebuie să fie mai multe." 


Autoritatile de la centru nu au venit cu mana goala. Executivul a decis astazi sa treaca in proprietatea autoritatilor din autonomie o crescatorie de cai. 

La sedinta guvernului s-a discutat despre problemele din Autonomia Gagauza si tocmai satul Avdarma este localitatea ce face exceptie de la regula. Satul pare rupt de realitatea din tara noastra. De asta s-a convins si cabinetul Filip, care dupa sedinta a facut o excursie prin sat. 

"-Pentru tradiţiile noastre. Acum mergem să mâncăm. 
-Foarte corect.
-Aici totul e gândit."


Au mers apoi sa vada casa de cultura, muzeul si primaria din sat.  Iar concluzia a fost...


Pavel FILIP, PRIM-MINTRU: “Este impresionant ceea ce am vazut in Avdarma. Noi nu trebuie sa ne concentram doar pe o localitate sau pe o problema, trebuie sa avem o abordare complexa, care ar insemna pana la urma buna starea cetatenilor.“


Primarul localitatii recunoaste ca fara investitiile fratilor Kazmali, cei care au tot pompat bani in dezvoltarea satului, Avdarma ar arata cu totul altfel.

“Avem o mare susţinere financiară din partea fraţilor Kazmalî. Pot să spun că anual ei investesc multe milioane de lei."


Cei trei frati s-au nascut in satul Avdarma. Unul dintre ei a fost prezent astazi la eveniment.

 
Ignat KAZMALI, OM DE AFACERI: "Noi vrem ca oamenii din sat să înceapă să trăiască decent."


Ignat Kazmali ne-a mai spus ca investitiile vin de fapt doar din partea unuia dintre frati, care este si unul dintre fondatorii celei mai mari companiii transnistrene Sheriff Firma detine cea mai mare retea de benzinarii din regiune, un lant de magazine,  clubul de fotbal Sheriff, fabrica de textile Tirotex si combinatul Kvint. Dupa ce au vazut satul Avdarma, ministrii in frunte cu Pavel Filip au fost si la Comrat. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn