Google+

Zeci de hectare cu cereale, DISTRUSE de mistreti in satele din Causeni: Animalele ies din padure din ce in ce mai des si compromit munca oamenilor - VIDEO

Zeci de hectare cu cereale, DISTRUSE de mistreti in satele din Causeni: Animalele ies din padure din ce in ce mai des si compromit munca oamenilor - VIDEO
Embed:

Zeci de hectare cu cereale au fost distruse de mistreti in cateva sate din Causeni. Oamenii spun ca animalele ies din padure din ce in ce mai des si le compromit toata munca. Orice ar face, localnicii nu reusesc sa-si pazeasca lanurile.


Lanurile de porumb din localitatile Gradinita, Copanca si Plopi-Stiubei sunt chiar langa padure. Judecand dupa ce gasesc dimineata aici, agricultorii spun ca animalele fac un adevarat dezastru in timpul noptii. Unii proprietari de teren au fost nevoiti sa planteze porumb de doua ori, dar asta nu i-a salvat de mistreti. Pentru multi dintre agricultori, recolta de anul acesta reprezenta singura sursa de venit.  VOX:

Oamenii se plang ca situatia se agraveaza de la un an la altul, iar statul nu-i aude. Pierderile suportate de agricultori de pe urma mistretilor s-ar ridica la milioane de lei in ultimii ani.

Autoritatile locale spun ca problema a aparut dupa ce Moldsilva a dat in arenda padurea unor agenti economici din regiunea transnistreana, care cresc mistreti pentru vanatoare. Astazi campurile distruse au fost inspectate de  o comisie raionala, care ar urma sa calculeze pagubele. Comisia va prezenta actele necesare Ministerului Agriculturii, de unde fermierii spera sa le fie acordate despagubiri.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn