Un concert grandios organizat in ajun de Craciun va incalzi inimile chisinauienilor. Muzica populara si cea rock se vor impleti intr-o magica poveste de iarna pe scena Filarmonicii Nationale. Orchestra Fratilor Advahov si Alex Calancea Band se vor duela prin cantec la spectacolul "Sanie cu zurgulai", pe 22 decembrie.

Publicat:20.12.2015, 15:32

Alex CALANCEA, ARTIST: „De ce sa nu combinam toate colindele in engleza, americane, romanesti, in 2 orchestre? O sa fie conlinde, cantece de iarna. Ce-o sa  mai fie, Vasea?”

Vasile ADVAHOV, ARTIST: ”O sa fie un program foarte variat. Noi de obicei ne straduim in piesele noastre sa gasim ceva haios. Poate lumea crede ca e o competitie, dar noi mereu cantand impreuna, publicului i-a placut.”

Alex CALANCEA, ARTIST: ”Nu e competitie, invinge muzica. Suntem tineri, de-ati sti cate idei avem si le punem de-o parte..”

Vitalie ADVAHOV, ARTIST: ”E o competitie, ca in familie, replici intre rock si muzica populara. Astazi ati avzut ca si Mariana Bulicanu, solista operei nationale canta cu noi Lie Ciocarlie.”

Mariana BULICANU, SOPRANA: ”Emotii foarte deosebite, e prima mea colaborare cu orchestra de muzica populara. Imi adauga emotii in plus faptul ca e o piesa atatd e frumoasa, care exprima sentimentele si natura noastra ca si popor.”

 Tatiana CERGA, INTERPRETA: ”Se intampla in fiecare an acest gen de concerte, in fiecare an lumea pleaca de acolo cu inima mare mare, calda.”

Si pentru ca spectacolul este o poveste de iarna, nu se putea trece fara o uratura.

Igor CUCIUC, INTERPRET: ”Eu voi canta 99 de cumatri, celebra melodie si un plugusor, o uratura batraneasca. Cu buna dispozitie voi fi prezent la spectacol, 22 decembrie, Filarmonica Nationala. Va astept.”

 Tany VANDER, INTERPRETA: ”Voi canta o piesa din repertoriul Marilyn Monroe, te duce cu gandul la sarbatorile de Craciun. Invat piesa, glumesc, asta asa, sa auda Alex. Eu stand la repetitii imi dau seama ce concert minunat va fi.”

Igor RUSU, INTERPRET: ”Vreau si eu sa aduc putina caldura pentru cei care asteapta sarbatorile de iarna cu nerabdare. Restul vom spune prin muzica.”

Magia colindelor va fi adusa in scena de ansamblul Plaiesii.

Nicolae GRIBINCEA, INTERPRET: ”Am pregatit un colind-doua si o sa cantam cu Orchestra Fratilor Advahov. Tine de esenta noastra ca neam, ca simtire, e foarte frumos ca tineretul preia traditia si o poarta in timp.”

Dupa concert artistii vor merge cu daruri la copiii de la internatul de la Straseni.

 Lucia CULEV, SEF DIRECTIA CULTURA, PRIMARIA CHISINAU: ”La concert cei care vin sa aduca jucarii.”

Alex CALANCEA, ARTIST: ”E frumos sa putem ajuta pe cei care nu au.”

Vasile ADVAHOV, ARTIST: ”In fiecare an facem astfel de actiuni.”

Reportajul despre balul de absolvire a elevilor de la gimnaziul-internat din Straseni difuzat de PRO TV a impresionat multa lume. O multime de oameni au sunat la scoala, dispusi sa le ofere tinerilor sprijinul lor. Printre telespectatorii emotionati pana la lacrimi sunt si politicieni: Vladimir Voronin, dar si primarul capitalei Dorin Chirtoaca. Acesta a anuntat ca renunta la panourile electorale pentru turul doi in alegerile locale, astfel incat sa doneze banii economisiti scolii-internat.