Google+

Moldova, in "The Economist". Banca Mondiala, ingrijorata ca auditul, la alte 3 banci decat cele falimentate, INTARZIE - VIDEO

Moldova, in "The Economist". Banca Mondiala, ingrijorata ca auditul, la alte 3 banci decat cele falimentate, INTARZIE - VIDEO
Embed:

Problemele din sistemul bancar din Republica Moldova ajung din nou in atentia presei internationale. Banca Mondiala este ingrijorata de faptul ca auditul, pe care autoritatile urmeaza sa-l faca la 3 banci afara de cele falimentate, intarzie, scrie celebra publicatie The Economist.

 

Potrivit articolului aparut astazi in The Economist, dupa ce finantarea externa a fost taiata in Moldova in urma furtului miliardului, partenerii externi au cerut autoritatilor sa faca un audit la alte 3 banci decat Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank, ramase acum fara licenta. Cele 3 institutii financiare sunt sub supravegherea speciala a Bancii Nationale, auditul insa intarzie.

 

Directorul de tara al Bancii Mondiale, Alex Kremer, declara ca institutia pe care o reprezinta este ingrijorata si afirma ca in cazul in care se demonstreaza ca furtul din sistemul bancar continua, iar suma disparuta va deveni astfel mai mare, furia celor 3 milioane de moldoveni exasperati va fierbe , la propriu. Publicatia mai scrie ca votarea guvernului Pavel Filip a generat revolta in societate, iar cateva mii de oameni au incercat sa intre in Parlament, insa nu au reusit.

 

Cu toate acestea, mai scrie The Economist, liderii occidentali se tem ca alegerile ar putea fi castigate de partidele pro-ruse, care ar intoarce tara sub influenta Kremlinului. Igor Dodon, Renato Usatii si Andrei Nastase au anuntat ieri ca nu vor organiza proteste decat in timpul sedintelor Guvernului si Parlamentului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn