Google+

Preturile la carburanti... vor ramane neschimbate pe o perioada nedeterminata. Anuntul facut de ANRE - VIDEO

Preturile la carburanti... vor ramane neschimbate pe o perioada nedeterminata. Anuntul facut de ANRE - VIDEO
Embed:

Preturile la carburanti vor ramane neschimbate pentru o perioada de timp. Despre asta a anuntat astazi Agentia pentru Reglementare in Energetica. Institutia sustine ca preturile noi vor fi afisate dupa ce va fi stabilita o noua metodologie de calcul.

 

Galina SANDUȚA, PURTĂTOR DE CUVÂNT ANRE: “Preturile plafon de comercializare cu amanuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19,01 lei/litru pentru benzina si 16,89 lei/litru pentru motorina.”

 

 Atat vor trebui sa achite soferii pentru benzina si motorina pana cand ANRE va modifica metodologia formarii si aplicarii preturilor la produsele petroliere. Asta dupa ce, pe 20 iulie deputatul neafiliat Vladimir Cernat a venit cu ideea de a schimba metodologia de calcul la carburanti.

 

Proiectul de lege spune ca ANRE-ul ar urma sa stabileasca preturile plafon odata la trei luni si nu la fiecare doua saptamani, cum era pana acum. Parlamentul a acceptat initiativa si a votat in doua lecturi proiectul de lege.Scandalul preturilor mari la combustibil s-a declansat la inceputul acestei veri, dupa ce ANRE a stabilit tarife de aproape 20 de lei pentru un litru de benzina – un record de pret pentru ultimii ani.

 

Acest lucru a indignat soferii, care au iesit repetat in strada sa protesteze. Atunci, Pavel Filip i-a sugerat agentiei sa suspende majorarea, lucru care s-a si intamplat peste noapte. La urmatoarele majorari, la fel s-a renuntat, dupa ce Ministerul Economiei a cerut asta prin instanta de judecata.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn