Google+

Transferuri banesti sigur si rapid

Traim vremuri cand transferul unei sume de bani, dintr-un colt in altul al planetei, poate fi efectuat mai sigur si mai rapid ca niciodată. Desi avem la dispozitie o gama larga de solutii - de la transferuri rapide, la web-banking - unii dintre noi aleg niste optiuni pe cat de derizorii, pe atat de periculoase. Mai trist este ca, cel mai des, isi pun in pericol banii cei care ii obtin destul de greu.

 

Cunosc o pensionară care îi trimite bani nepoatei sale în… borcane cu gem. La anii săi, femeia este încă destul de activă şi chiar are un loc de muncă. Periodic îşi ajută singura sa nepoată care e stabilită în altă ţară. Deşi foloseşte calculatorul, ştie de Facebook şi comunică cu nepoată prin Skype, când e vorba să transfere bani, are încredere doar în borcanele sale cu gem.  Înveleşte bancnotele în pungi de polietilenă, apoi le strecoară în borcanele care ajung la destinaţie cu trenul.

 

Alţi moldoveni apelează la însoţitoarele de bord. O tânără stabilită în Marea Britanie foloseşte această metodă pentru a trimite bani părinţilor o dată la fiecare şase luni. Consideră că această opţiune este cea mai sigură. De ce? Pentru că intermediarul cere o taxă astronomică pentru acest serviciu.

 

În astfel de cazuri vorbim de câteva sute de dolari, alţii folosesc metode nesigure de transferuri, riscând să piardă sume de mii de euro. Una dintre cele mai folosite metode sunt microbuzele care pleacă în Italia sau Turcia, de exemplu. Pe lângă faptul că nu vă oferă nicio garanţie că banii vor ajunge la destinaţie, şoferii acestor microbuze cer cel puţin 5 la sută din suma transferată, adică între 50 şi 100 de euro. Nicio bancă sau operator de transferuri băneşti nu propun tarife atât de mari. Şi asta chiar dacă, în cazul lor, banii ajung în siguranţă la destinatar, aceştia nu pot fi furaţi pe drum şi nici pierduţi.

 

Paradoxul este că mai mult de jumătate dintre moldovenii care au un loc de muncă peste hotare trimit acasă bani prin astfel de metode riscante şi costisitoare. Lunar, în Moldova ajung aproximativ 100 de milioane de dolari prin diverse tipuri de transferuri. Suma reală este însă cu mult mai mare în condiţiile în care datele oficiale arată că 800 de mii de moldoveni muncesc peste hotare. Cu siguranţă concetăţenii noştri le trimit copiilor lăsaţi acasă mult mai mult decât 100 de dolari pe lună. Mulţi dintre ei însă îşi risipesc banii făcuţi cu atâta greu pe „intermediari” scumpi care în orice moment ar putea să-i „piardă” pe drum. 

 

Concetăţenii noştri ar trebui să urmeze exemplul imigranţilor din alte state care au renunţat demult la astfel de servicii riscante. În 2016, piaţa mondială de transferuri băneşti a atins suma de 575 de miliarde de dolari, iar estimările arată că în 2018 va creşte până la 615 miliarde de dolari. 

 

Unul dintre cele mai populare servicii pe piaţa financiară internaţională sunt transferurile băneşti fără necesitatea de a deschide un cont bancar. „Acest fapt este influenţat de mai mulţi factori, inclusiv rata ridicată a migraţiei forţei de muncă, un standard neregulat de trai în diferite ţări, îmbunătăţirea accesibilităţii şi apariţia unor noi canale financiare”, spun reprezentanţii companiei Moneyto Ltd.

 

Compania este prezentă pe piaţa serviciilor de transferuri băneşti deja de 13 ani. Începând cu 2014, Moneyto Ltd a lansat serviciul de transferuri băneşti în regim online din Marea Britanie către 35 de state. Reprezentanţii companiei au fost ghidaţi în primul rând de necesităţile clienţilor. Asta înseamnă şi mai puţine cheltuieli, timp pierdut şi efort depus pentru transferul unei sume de bani decât în cazul metodei clasice propusă la bancă sau în oficiul unui operator de transferuri.

 

În ultimii ani au apărut companii financiare care investesc resurse în tehnologie şi oferă servicii tot mai convenabile, tot mai sigure şi mai rentabile. Moneyto Ltd a mers exact pe această cale, oferind clienţilor un mod sigur de a transfera bani de pe card, prin intermediul site-ului companiei. 

 

„În acelaşi timp, am păstrat posibilitatea destinatarului de a obţine banii în numerar, un serviciu care este foarte popular. De obicei, expeditorii reprezintă populaţia economic activă, iar beneficiarii sunt obişnuiţi să primească banii în numerar, cu atât mai mult că noi oferim clienţilor posibilitatea de a alege valuta”, afirmă reprezentanţii Moneyto Ltd. 

 

Astfel, în timp ce moldovenii noştri de peste hotare trimit acasă bancnotele de euro sau dolari ascunse în cozonaci sau hainele pentru copii, majoritatea migranţilor demult au descoperit metode moderne, sigure şi ieftine.

 

Iar când spunem ieftine ne referim la o taxă infimă în raport cu cele 5% cerute de şoferii microbuzelor care vin din Italia sau Turcia. Bunăoară taxa de transfer la Moneyto Ltd este 1 liră - aproximativ 24 lei, indiferent de sumă, iar garanţia că banii ajung la destinatar este de 100% şi nicidecum la nivelul de eroare statistică.

 

Şi concetăţenii noştri pot acum descoperi cât de uşor, avantajos şi sigur pot utiliza tehnologiile informaţionale pentru a efectua transferuri băneşti, în loc să aştepte cu frică ştirile sau cronica poliţiei, gândindu-se la soarta banilor pe care au ales să-I trimită acasă pe cele mai periculoase căi.

 

*Acest articol este un produs comercial.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn