Google+

Viata a trecut in regim online sau cat de mult te costa indoielile

In curand oricine va veni pentru imprumuturi, transferuri banesti si alte servicii financiare la banca, va arata ca un om, care doreste sa plateasca pentru cumparaturile din supermarket cu monede de cinci bani.Timpul când învăţam să facem cumpărături pe internet se referă la epoca de piatră a erei digitale. Au trecut zece ani? Mai puţin? Şi iată că astăzi, cu ajutorul serviciilor electronice se pot efectua transferuri de bani, lua credite, cumpăra poliţe de asigurare, gestiona activele proprii, crea bănci digitale şi multe altele.

 

Afară este epoca cuceririi cosmosului digital, adică a spaţiului infinit de posibilităţi noi, care s-au deschis după pătrunderea tehnologiilor informaţionale în sfera serviciilor financiare. Ea a început atunci când consumatorii au înţeles că pot să nu plătească în plus băncilor, asiguratorilor şi consultanţilor. S-a dovedit că serviciile de care este nevoie ca de aer, pot fi mai ieftine, mai convenabile, mai rapide şi să nu aibă multitudinea punctelor slabe ale structurilor financiare clasice. 

 

De exemplu, transferurile de bani. Băncile percep pentru acest serviciu până la 10%, iar compania fintech care expediază banii dvs. pe internet, doar o jumătate de procent. Astfel, nu este de mirare că volumul pieţei transferurilor electronice a crescut în doar câţiva ani până la $575 miliarde.

 

Dar iată ce surprinde într-adevăr, este faptul că un număr foarte mare de consumatori încă mai trimit banii acasă în Moldova pe căi vechi. "Problema constă în concepţiile greşite - ne explică în compania fintech britanică Moneyto Ltd. – Şi cea mai frecventă greşeală este că transferurile electronice de bani sunt scumpe şi durează. Deşi, în realitate, ele sunt de zece ori mai ieftine decât cele bancare şi realizarea lor durează mai puţin de cinci minute".

 

Moneyto Ltd activează pe piaţa serviciilor fintech din anul 2014, practic, din primii ani de dezvoltare, astfel încât putem avea încredere în opinia experţilor companiei britanice. 

 

"Cei care sunt obişnuiţi cu formele clasice de servicii financiare, de multe ori cred că transferurile băneşti online sunt dificile, - continuă enumerarea concepţiilor greşite ale consumatorilor în Moneyto Ltd. Este necesar de a trimite prin e-mail o copie a paşaportului sau buletinului, extrasele din contul bancar sau facturile serviciilor comunale. Acestă procedură este prevăzută de legislaţie şi ea este aplicabilă pentru toate companiile care furnizează servicii de transferuri băneşti. Avantajul sistemului electronic constă în faptul că este nevoie de a trece procedura de identificare doar o singură dată, apoi clientul poate efectua transferuri din contul personal prin completarea unui set minim de câmpuri".

 

Totodată, sistemul online operează flexibil cu ratele de conversie. "Expediind bani din Marea Britanie spre Moldova, clienţii noştri fac transferuri în lire sterline, iar cei dragi primesc plata în euro, dolari în funcţie de preferinţe şi necesităţi", - au subliniat în Moneyto Ltd.

 

O altă concepţie greşită: suportul clienţi al companiei online răspunde cu întârziere la întrebări sau este problematic de a fi apelat. În Moneyto acest concept a fost negat printr-un exemplu simplu: operatorii şi managerii nu doar că sunt întotdeauna gata să răspundă la adresări, dar o fac în limba maternă a clientului şi anume acolo unde este convenabil clientului: pe site prin intermediul formularului de feedback, în call-centru, pe pagina oficială de pe Facebook. Şi asta, în afară de faptul, că serviciul online de transferuri băneşti este extrem de simplu şi conţine o descriere detaliată atât a funcţiilor, cât şi a eventualelelor dificultăţi şi modalităţi de a le rezolva.

 

Conceptul eronat cu privire la securitatea transferurilor băneşti instantanee deja nu mai este o noutate. Pentru asigurarea ei optează nu numai dezvoltatorii de software, dar, de asemenea, astfel de giganţi, cum ar fi Visa şi Mastercard.  

 

Şi, totuşi, indiferent care sunt concepţiile greşite cu privire la activitatea companiilor fintech, impresiile pozitive despre ea prevalează asupra celor negative. Raportul este de 90/10, au calculat în Moneyto Ltd.

 

Serviciile online sunt disponibile de acasă sau de la vilă, de pe malul mării sau în vârf de munte, de pe o linie de croazieră sau din coşul balonului. Le poţi utiliza de pe laptop, tabletă sau smartphone. Important este să alegi cu atenţie operatorul. Numărul lor este, de asemenea, în creştere continuă, şi companiile fintech concurează între ele, dezvoltând servicii pentru clienţi. 

 

Compania britanică Moneyto, fără îndoială, poate fi adusă ca un exemplu de bună organizare a infrastructurii de servicii. Clienţii pot trimite bani instantaneu din Marea Britanie în 35 de ţări ale lumii de pe orice card bancar. 

 

Şi deoarece compania are drepturi exclusive de utilizare a brandului Unistream în Uniunea Europeană, clienţii pot primi banii în numerar în întreaga reţea de bănci, care sunt conectate la Unistream. Astfel, pentru beneficiarii de transferuri în ţara noastră sunt organizate peste 700 de puncte de eliberare.

 

Banii pot fi ridicaţi în numerar în  sucursalele băncilor: Moldindconbank, Victoriabank, Moldova Agroindbank, Energbank etc. Lista băncilor şi harta cu adresele de oficiilor bancare este disponibilă pe site-ul companiei. Rămâne doar de ales oficiul cel mai aproape de casă sau locul de muncă.

 

Moneyto Ltd, ca şi întreaga industrie fintech, este situat în centrul mainstream-ului tehnologic.

 

Şi iată ce este remarcabil: 88% din managerii de top care activează în domeniul serviciilor financiare clasice, se tem de concurenţa cu companiile tehnologice anume în astfel de domenii cum ar fi plăţile, transferurile de bani şi gestionarea finanţelor personale. Aproximativ 82% şi-au exprimat dorinţa de a colabora mai strâns cu liderii fintech, de a învăţa de la ei şi de a lansa proiecte comune.

 

Viaţa se transferă furtunos în internet. Îndoielile de a te mişca împreună cu ea sau să stai în locul obişnuit, nu numai că sunt costisitoare, dar, de asemenea, te lipsesc de multe oportunităţi. Încercaţi să mergeţi la supermarket cu monede de cinci bani şi veţi descoperi că, pur şi simplu, nu vă vor elibera marfa. 

 

*Acest articol este un produs comercial.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn