Google+

Eclipsa de luna de pe 27 iulie 2018. Vezi spectacolul cosmic - VIDEO

Vineri, 27 iulie 2018, are loc cea mai lunga eclipsa de luna din secolul al XXI-lea!

 

Vineri seara, universul oferă un spectacol cosmic ce are loc o dată la o sută de ani.

 

Imagini LIVE cu eclipsa de pe 27 iulie 2018:


Cea mai lungă eclipsă totală din secolul XXI aliniază Soarele cu Pământul, Luna, dar şi planeta Marte, care devine vizibilă sub Lună. Momentul maxim al conjuncţiei va fi la ora 23 şi 22 de minute, însă astronomii ne invită să urmărim fenomenul pas cu pas, pe cerul senin, începând cu ora 21.

 

 

Adrian Shonka, astronom: “De la ora 9 şi 20 marginea din stânga jos a lunii începe să se întunece şi deja după o oră toată luna este întunecată, culoarea pe care o va avea nu o ştim exact, este între portocaliu şi maroniu” .

 

Eclipsa de lună 27 iulie 2018: înainte de miezul nopţii, luna se va afla în cel mai îndepărtat punct de Pământ.

 

Adrian Shonka: “Vom avea deschis la Observator între ora 21 şi 3 dimineaţa. Eclipsa se termină pe la ora 1 şi ceva, dar se mai văd şi alte planete pe cer şi oamenii îi pot vedea pe Marte, pe Saturn, pe Jupiter şi pe Venus la începutul serii.” 

 

Este cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI. Va dura cu 40 de minute mai mult decât superluna albastra, sângerie, din ianuarie 2018. În total, 4 ore. Eclipsele de Lună sunt printre fenomenele cosmice uşor de observat. Trebuie doar să priveşti spre cer. Nu e nevoie de telescop sau echipamente speciale, dar cu ajutorul acestora poţi vedea detalii cum sunt craterele de pe suprafaţa satelitului natural.

 

Eclipsa de lună 27 iulie 2018: Chinezii credeau că, în timpul eclipsei totale, Luna e devorată de un dragon; amerindienii erau convinşi că astrul cade pradă unor câini uriaşi; romanii aprindeau torţe ca să îndepărteze spiritele care luau lumina lunii. Aceste temeri arhaice influenţează încă, spun psihiatrii, o parte a populaţiei.

 

Doctor Vladimir Nica, medic psihiatru: “Persoanele predispuse, care au o anxietate peste medie, în cadrul unui eveniment de genul ăsta mai puţin frecvent, au tendinţa să asocieze, conform unor credinţe populare foarte vechi, acest eveniment astronomic cu ceva negativ, catastrofic, care se întâmplă cu grupuri mari de oameni sau chiar cu întreaga planetă. Ar trebui să caute adevărata cauză a anxietăţii.”

 

Şi cei pasionaţi de zodii pun pe seama eclipsei o stare de nelinişte, care va ţine, spun astrologii, câteva săptămâni după încheierea fenomenului din această noapte.

 

Neti Sandu: “Fenomenul de Lună plină înseamnă soarele în Leu de data asta şi cu lună în Vărsător. Şi în Vărsător este Mercur retograd. O să avem un exces de energie pe care trebuie să îl drenăm, să facem totul cu măsură. Poate prin septembrie ne mai liniştim!” 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn