La 48 de ore de la atacul cumplit din Strasbourg, autorul a fost ucis de politistii francezi. Individul a fost identificat de trei agenti care au deschis focul in momentul in care el a inceput sa traga.

Publicat:14.12.2018, 06:23Trei oameni au murit în urma atacului de la Târgul de Craciun de marti si 12 au fost raniti. Joi seara, gruparea terorista Stat Islamic a anuntat ca atacatorul era unul dintre soldatii sai.


Trei politisti care patrulau în zona Neudorf , unde Cherif Chekatt si-a pierdut urma, l-au zarit ratacind pe o strada si l-au recunoscut.


Christophe Castaner, ministrul francez de interne: ”L-auoprit si în momentul respectiv el s-a întors spre politisti si a tras. Au deschis focul la rândul lor si l-au neutralizat pe atacator.”

La finalul operatiunii, fortele de ordine au fost aplaudate minute în sir de localnicii care au trait ultimele doua zile în teroare.
Localnic: “Toti sunt fericiti ca a fost omorât în sfârsit. Cred ca orasul îsi poate relua de acum viata.”


Localnica: “Ca localnica, pot sa spun ca sunt usurata.”


Avocatul care l-a reprezentat pe individ într-un caz de jaf din 2016 spune ca a fost socat sa afle ca fostul lui client este autorul atacului de marti seara.


Thomas Roeder, fostul avocat al lui Cherif Chekatt: “Felul în care se purta nu-l încadra în tiparul teroristului. Nu îti dadea impresia fanaticului religios tipic. Era curtenitor în discutii si foarte rezervat. Nu parea agresiv, nu a avut niciodata probleme cu ceilalti detinuti. La tribunal, parea foarte calm, sigur pe el.”


Chekatt i-a dezvaluit avocatului sau ca nu consuma alcool sau droguri si nu manânca decât preparate halal.


Thomas Roeder, fostul avocat al lui Cherif Chekatt: “Mi s-a parut un tip timid si, dupa felul cum mi s-a prezentat, parea ca e orientat mai degraba spre un stil de viata occidental.”


Atacatorul a fost închis atunci doi ani si trei luni. Se stie ca s-a radicalizat în timpul petrecut în spatele gratiilor. Desi sustinea ca are o relatie apropiata cu familia, nu a fost vizitat niciodata de rude, mai spune fostul lui avocat.


Anchetatorii i-au arestat pe parintii lui, pe doi frati si pe un apropiat. Chekatt mai are doua surori care locuiesc la Paris si care au mers de bunavoie pentru a da declaratii la politie.