Google+

Atacatorul din Strasbourg, ucis. Fortele de ordine au fost aplaudate minute in sir de localnici - VIDEO

Atacatorul din Strasbourg, ucis. Fortele de ordine au fost aplaudate minute in sir de localnici - VIDEO
Embed:

La 48 de ore de la atacul cumplit din Strasbourg, autorul a fost ucis de politistii francezi. Individul a fost identificat de trei agenti care au deschis focul in momentul in care el a inceput sa traga.Trei oameni au murit în urma atacului de la Târgul de Crăciun de marţi şi 12 au fost răniţi. Joi seară, gruparea teroristă Stat Islamic a anunţat că atacatorul era unul dintre soldaţii săi.


Trei poliţişti care patrulau în zona Neudorf , unde Cherif Chekatt şi-a pierdut urma, l-au zărit rătăcind pe o stradă şi l-au recunoscut.


Christophe Castaner, ministrul francez de interne: ”L-auoprit şi în momentul respectiv el s-a întors spre poliţişti şi a tras. Au deschis focul la rândul lor şi l-au neutralizat pe atacator.”

 

La finalul operaţiunii, forţele de ordine au fost aplaudate minute în şir de localnicii care au trăit ultimele două zile în teroare.
Localnic: “Toţi sunt fericiţi că a fost omorât în sfârşit. Cred că oraşul îşi poate relua de acum viaţa.”


Localnică: “Ca localnică, pot să spun că sunt uşurată.”


Avocatul care l-a reprezentat pe individ într-un caz de jaf din 2016 spune că a fost şocat să afle că fostul lui client este autorul atacului de marţi seara.


Thomas Roeder, fostul avocat al lui Cherif Chekatt: “Felul în care se purta nu-l încadra în tiparul teroristului. Nu îţi dădea impresia fanaticului religios tipic. Era curtenitor în discuţii şi foarte rezervat. Nu părea agresiv, nu a avut niciodată probleme cu ceilalţi deţinuţi. La tribunal, părea foarte calm, sigur pe el.”


Chekatt i-a dezvăluit avocatului său că nu consumă alcool sau droguri şi nu mănâncă decât preparate halal.


Thomas Roeder, fostul avocat al lui Cherif Chekatt: “Mi s-a părut un tip timid şi, după felul cum mi s-a prezentat, părea că e orientat mai degrabă spre un stil de viaţă occidental.”


Atacatorul a fost închis atunci doi ani şi trei luni. Se ştie că s-a radicalizat în timpul petrecut în spatele gratiilor. Deşi susţinea că are o relaţie apropiată cu familia, nu a fost vizitat niciodată de rude, mai spune fostul lui avocat.


Anchetatorii i-au arestat pe părinţii lui, pe doi fraţi şi pe un apropiat. Chekatt mai are două surori care locuiesc la Paris şi care au mers de bunăvoie pentru a da declaraţii la poliţie.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn