Google+

Au prins un criminal periculos cu ajutorul unei poze pe care acesta a postat-o online. Detaliul observat de politisti

Un criminal ce rapise si abuzase un copil a fost descoperit dupa ce investigatorii au cercetat atent o fotografie pe care acesta o publicase online.

 

In poza se poate vedea victima barbatului, aflata pe un dulap din baie, in apropierea unor cutii de medicamente eliberate pe baza de reteta. Cand Jim Cole, agent criminalist, a analizat mai atent fotografia, a reusit sa mareasca si sa citeasca eticheta unuia dintre medicamente, cu ajutorul unei noi tehnologii, scrie CNN.

 

Astfel, agentul a reusit sa identifice prenumele criminalului – Stephen –, primele doua litere ale numelui de familie si primele 3 cifre din numarul de inregistrare al retetei medicale. Dupa ce au vizitat mai multe farmacii, autoritatile au ingustat lista, cautand o persoana cu numele de Stephen Keating. Mai mult, agentii au reusit sa obtina amprenta digitala a barbatului din fotografie, tot multumita noii tehnologii. “Este prima data cand reusim sa facem asta”, declara Cole.

 

Probele au fost suficiente pentru a-l identifica si condamna pe criminal la 110 ani de inchisoare. Investigatorii au reusit sa salveze 14 victime ale barbatului. Proiectul al carui scop este salvarea cat mai multor copii, victime ale abuzurilor, cu ajutorul tehnologiei numite “Foto ADN“ este folosit cu succes de Interpol si Europol. “Ceea ce inainte ne lua 9 luni de investigatii, acum se poate rezolva intr-o luna”, spune agentul Jim Cole.

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn