Canicula a facut peste 100 de morti in Pakistan, in doar 3 zile. Mercurul din termometre a ajuns pana la 44 de grade Celsius la umbra, in sudul tarii. Cei mai multi intre cei care si-au pierdut viata s-au stins in case ori in strada, inainte ca sa ajunga pe mana medicilor.

Publicat:22.05.2018, 13:34

Au fost lovite de canicula mai ales zonele din sudul Pakistanului. Autoritatile au anuntat ca 114 cadavre au fost preluate de ambulante, in doar 3 zile. Printre cei morti sunt si copii, iar cea mai mica este o fetita de doar 6 ani.

Presa straina scrie ca victimele nu au primit ajutor medical la timp si s-au stins in locuintele lor sau chiar pe strazi. In mai multe cartiere au fost instalate puncte ale salvatorilor, unde oamenii primesc apa.

Oamenii spun ca abia rezista in aceste zile.

“– Este insuportabil de cald astazi. Este foarte dificil sa te intorci acasa de la munca. Nu am mai putut sa conduc motocicleta si am oprit.„ 

 
In aceste zile au fost inregistrate 44 de grade Celsius, iar meteorologii sustin ca asemenea temperaturi se va mentine pana la sfarsitul saptamanii. Localnicii au fost avertizati sa ramana in case.

Temperaturile extrem de ridicate, dar si asistenta medicala de joasa calitate a facut victime si in 2015. Atunci, peste 1200 de persoane s-au stins.