\r\n\r\n\r\n

Unii erau vizibil afectati de mirosul puternic de cadavre aflate in descompunere, inclusiv membri ai"escortei" de rebeli. "Stocarea corpurilor este de buna calitate", a declarat Peter Van Vilet, un expert medico-legal olandez, insarcinat cu coordonarea misiunii din estul Ucrainei, in mijlocul a aproximativ 50 de persoane inarmate, in fata sediului garii de la Torez. Delegatia a anuntat ulterior ca va merge la locul prabusirii. In Olanda, premierul Mark Rutte a declarat ca obiectivul tarii sale este ca trenurile sa plece catre teritoriul controlat de catre Ucraina, de preferinta catre importantul oras vecin Harkov. "Separatistii au spus ca este necesar ca observatori internationali sa fie prezenti la plecarea trenului. Expertii olandezi sunt observatori internationali, ei pot sa indeplineasca acest rol", a adaugat el.

\r\n\r\n

UPDATE ORA 13:35 Premierul australian, Tony Abbott, a cerut ca trupurile persoanelor decedate in urma prabusirii unui avion al Malaysia Airlines in Ucraina sa fie "tratate cu respect" si si-a exprimat temerea ca vor fi distruse probe in continuare, relateaza AFP. Abbott s-a alaturat protestelor indignate ale liderilor din toata lumea, cerand deplina cooperare a Rusiei in ceea ce a devenit o ancheta deosebit de delicata privind prabusirea avionului Boeing al companiei malaysiene, care asigura legatura intre Amsterdam si Kuala Lumpur, avand la bord 298 de persoane din aproximativ zece tari. In total, 28 de cetateni australieni si noua persoane cu rezidenta in Australia se aflau la bordul avionului, care ar fi fost doborat joi de o racheta sol-aer, deasupra Ucrainei. Abbott a apreciat ca recuperarea cadavrelor este o prioritate.

\r\n\r\n
\r\n

Anger grows as victims of #MH17 crash are dumped into RUBBISH TRUCKS http://t.co/tCkbtqU9xk pic.twitter.com/zizicCpwL1

\r\n— Daily Mirror (@DailyMirror) July 21, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

UPDATE 13:28 Kievul ordona incetarea luptelor pe o raza de 40 de kilometri in jurul locului prabusirii 

\r\n\r\n

"Am ordonat: pe o raza de 40 de kilometri de la locul tragediei, militarii ucraineni sa-si intrerupa imediat operatiunile si sa se abtina de la a deschide focul", a declarat Porosenko, care l-a vizitat luni pe ambasadorul Malaysiei la Kiev.

\r\n\r\n

UPDATE 13:10 Imagini surprinse imediat dupa tragedia aviatica din Ucraina dovedesc faptul ca rebelii au furat din bagajele oamenilor. Liderii pro-rusi si-au indemnat subalternii sa stranga toate dispozitivele de stocare a informatiilor.

\r\n\r\n\r\n
\r\n

Caught in the act stealing a ring from victim at #MH17 site. (via @MarcHilliker, @EastOfBrussels) pic.twitter.com/pM7ymJqpPE

\r\n— Lawrence Freedman (@LawDavF) July 21, 2014
\r\n\r\n\r\n
rebeli furand din bagaje
\r\n\r\n

Pe de alta parte, un grup de anchetatori olandezi a fost lasat.. sa inspecteze cadavrele stranse in doua trenuri frigorifice. Pana acum au fost recuperate trupurile a 251 de victime, dintre cele 289 de persoane care se aflau la bordul aeronavei.

\r\n\r\n
rebeli furand din bagaje
\r\n\r\n

Incertitudinea si vestile contradictorii sporesc durerea rudelor:

\r\n\r\n

Mama unui tanar olandez: "Cand stau in pat noaptea, il vad pe fiul meu zacand pe camp. Trebuie sa vina acasa...toata lumea trebuie sa vina acasa."

\r\n\r\n

UPDATE ORA 13:00 Separatistii prorusi anunta ca 247 de cadavre au fost transportate in estul Ucrainei

\r\n


\r\n

Cadavrele a 247 dintre victimele avionului apartinand Malaysia Airlines au fost transportate intr-un tren cu vagoane frigorifice la Torez, intr-o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi din estul Ucrainei, a anuntat, luni, un purtator de cuvant al rebelilor, relateaza AFP.

\r\n\r\n

Purtatorul de cuvant al "premierului" din autoproclamata Republica Populara Donetk, Aleksandr Borodai, a anuntat ca, deocamdata, nu este necesar un al doilea tren pentru transportarea cadavrelor, in timp ce Kievul sustine ca un al doilea tren cu patru vagoane frigorifice a plecat spre localitatea Torez.

\r\n\r\n

La randul sau, Andrei Purghin, "adjunctul premierului" din "Republica Populara Donetk" a declarat, citat de agentia Interfax, ca ramasitele victimelor nu vor fi "transferate" la Harkov, zona aflata sub controlul fortelor guvernamentale ucrainene, decat dupa sosirea expertilor internationali la Torez.

\r\n\r\n
avion ucraina
\r\n\r\n

Potrivit purtatorului de cuvant al "premierului" Aleksandr Borodai, trei experti olandezi au sosit la Donetk, bastion al separatistilor prorusi, insa nu a precizat daca acestia se vor deplasa la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines. O echipa cu numerosi experti olandezi a sosit luni dimineata la Harkov. De asemenea, o echipa de experti malaysieni, sosita duminica la Kiev, este asteptata luni la Donetk, potrivit purtatorului de cuvant al separatistilor.

\r\n\r\n

Pe de alta parte, ministrul malaysian al Transporturilor, Liow Tiong Lai, a anuntat duminica seara, intr-un comunicat, ca autoritatile ucrainene au avertizat ca nu pot asigura securitatea expertilor internationali la locul catastrofei. De asemenea, autoritatile de la Kiev au cerut "acces imediat si fara restrictii la locul tragediei si garantarea securitatii" expertilor straini.

\r\n\r\n

Intre timp, confruntari violente intre fortele separatiste si trupele ucrainene au loc in apropiere de zona in care s-a prabusit avionul Malaysia Airlines, cel mai probabil doborat de o racheta sol-aer lansata, potrivit Washintonului, de rebelii separatisti.

\r\n\r\n
Malaysia MH17
\r\n\r\n

De la prabusirea avionului, nu a fost decretata o incetare a focului in regiune. In gara din Torez, patru rebeli inarmati patrulau luni dimineata, potrivit corespondentilor AFP. Unul dintre acestia verifica zona cu un caine, in timp ce zeci de pasageri asteptau sosirea unui tren. Aflat pe peronul garii, Nikolai, spune ca"a decis sa-si trimita sotia si fiica in Rusia""In pofida prabusirii avionului, confruntari au loc zilnic. Daca pot trage asupra unor avioane, va imaginati ce ni se poate intampla", spune el.

\r\n\r\n

"Nimeni nu intelege de ce expertii internationali nu sunt inca aici. La patru zile de la prabusirea avionului, cadavrele se afla in continuare pe camp. Este ingrozitor pentru familiile victimelor", adauga el.

\r\n\r\n

UPDATE ORA 12:00 Ucraina este pregatita sa incredinteze Olandei coordonarea anchetei internationale cu privire la prabusirea avionului malaysian, doborat probabil de o racheta, "tara care a suferit cel mai mult", a declarat luni premierul Arseni Iateniuk, relateaza AFP. "Am gasit 272 de cadavre, 251 sunt deja in trenul (cu sistem de) refrigerare (...). Suntem pregatiti sa trimitem toate cadavrele la Amsterdam" in vederea procedarii la autopsiere si in vederea efectuarii expertizelor independente necesare, a adaugat Iateniuk intr-o conferinta de presa. Un tren cu cinci vagoane, prevazute cu sistem de refrigerare, in care se afla cadavre ale victimelor prabusirii, stationa luni dimineata la Torez, nu departe de locul prabusirii, a constat un jurnalist AFP.

\r\n\r\n
Avion prabusit Ucraina - 5
\r\n\r\n

UPDATE ORA 11:00 Un bombardament de artilerie avea loc luni in zona garii din Donetk, transmite AFP. Circulatia pe strazile din cartier a fost blocata de catre combatanti separatisti. Civili erau evacuati cu minibuze de transport in comun. Unii locuitori fugeau in grupuri, pe jos. Partea de est a Ucrainei este devastata de peste trei luni de un conflict armat intre separatisti prorusi si autoritatile de la Kiev, care acuza Moscova ca-i sustine pe rebeli.

\r\n\r\n

"Ieri, am inceput sa transferam cadavrele deoarece nu mai puteam astepta, din cauza caldurii si, de asemenea, zonei, in care exista multi caini si animale salbatice", a explicat "premierul" republicii autoproclamate Donetk, in cursul unei conferinte de presa.

\r\n\r\n

"Am transferat cadavrele din respect pentru familii", a continuat el. "O suta cincizeci si sase de cadavre au fost transferate la Torez (un sat situat in apropiere de locul prabusirii) in vagoane frigorifice" si vor ramane in aceasta localitate pana la sosirea expertilor, a adaugat Aleksandr Borodai.

\r\n\r\n

Un jurnalist al AFP a vazut duminica dupa-amiaza cinci vagoane frigorifice stationand in gara Torez. Motorul locomotivei functiona, probabil pentru a alimenta sistemul de racire, in timp ce o angajata a cailor ferate declara ca "asteapta ordine" si nu stie cand ar urma sa plece trenul.

\r\n\r\n
\r\n

Berkut guarding #MH17 bodies are most serious guys I\'ve seen anywhere out east. Total opposite of crash site chaos. pic.twitter.com/mlzfgznysT

\r\n— max seddon (@maxseddon) July 20, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

O confuzie persista in legatura cu numarul cadavrelor plasate la bordul trenului, un purtator de cuvant al OSCE anuntand, citandu-i pe rebeli, ca erau 169, in timp ce un oficial ucrainean a evocat "192 de cadavre si opt fragmente de corp".

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 5

\r\n\r\n

Liderul rebel nu a oferit informatii despre soarta celorlalte cadavre, in timp ce, potrivit autoritatilor ucrainene, 38 dintre ele ar fi fost transportate la serviciul de medicina legala al unui spital regional. 298 de persoane, dintre care 192 de cetateni olandezi, au murit in urma prabusirii unui avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines.

\r\n\r\n
\r\n

Grieving relatives speak of continuing anguish over the fate of #MH17 bodies on #BBCNewsday http://t.co/1UbnLVnaa7 pic.twitter.com/A23Yxwd32C

\r\n— BBC World Service (@bbcworldservice) July 21, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

Borodai s-a aratat surprins ca expertii internationali inca nu au ajuns in zona. "De ce expertii nu sunt aici? Avem contacte cu malaysienii, care ar urma sa soseasca in cursul serii, dar ei sunt singurii", a spus el. Pasagerii zborului MH17 "sunt victime colaterale ale genocidului armatei ucrainene", a mai afirmat liderul rebel.

\r\n\r\n
\r\n

A gunman named after one of the Seven Dwarves from Snow White blocking OSCE convoy. #MH17 investigation in a nutshell pic.twitter.com/lwaNjmGomY

\r\n— max seddon (@maxseddon) July 19, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

Referitor la incheierea unui armistitiu in vederea facilitarii recuperarii cadavrelor si muncii expertilor, el a reafirmat ca autoritatile de la Kiev l-au refuzat. "Pentru o incetare a focului, trebuie sa fie doi. Noi suntem pregatiti pentru o incetare a focului, dar armata ucraineana nu este pregatita", a spus el.

\r\n\r\n

O convorbire telefonica ce ii incrimineaza pe rebeli in prabusirea avionului a fost autentificata

\r\n\r\n

O convorbire telefonica intre doi sefi rebeli inregistrata de serviciile de securitate ucrainene, ce arata ca oamenii din subordinea celor doi lideri au doborat un avion civil, a fost autentificata de experti americani, a anuntat duminica Ambasada Statelor Unite la Kiev, relateaza AFP.

\r\n\r\n

"Datele audio furnizate presei de catre serviciul de securitate ucrainean au fost examinate de experti ai comunitatii de informatii care au confirmat ca este vorba de conversatii autentice intre lideri separatisti cunoscuti", a anuntat misiunea diplomatica americana intr-un comunicat.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 2

\r\n\r\n

Potrivit acestui comunicat, teza principala, "bazata pe mai multe elemente", este ca "zborul MH17 a fost probabil doborat de o racheta sol-aer SA-11 (Buk), lansata din teritoriul controlat de separatisti in estul Ucrainei".

\r\n\r\n

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au publicat joi seara interceptarea a ceea ce a fost prezentata drept o conversatie intre doi lideri rebeli dupa examinarea locului prabusirii.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

"Baietii de la punctul de control Cernuhin au doborat avionul. S-a dezintegrat in aer", a spus unul dintre ei, "Maiorul".

\r\n

"Si atuncia", a intrebat celalalt, "Grecul".

\r\n

"Este un avion civil in proportie de 100%" (...).

\r\n

"Ati gasit arme?".

\r\n

"Nu, nimic, doar elemente civile".

\r\n

"Actea".

\r\n

"Exista aici un student indonezian".

\r\n\r\n

Aceasta inregistrare a fost precedata de o conversatie intre seful rebel Igor Bezler, un cetatean rus care vorbeste cu colonelul din serviciile secrete militare rusesti Vasili Gheranin, ofiterul sau de legatura, potrivit Kievului.

\r\n\r\n
\r\n

Ukraine\'s SBU counterintelligence chief says that this man Igor Bezler gave order to down #MH17 via @ukrpravda_news pic.twitter.com/JGwz6wmjDI

\r\n— Ryskeldi Satke (@RyskeldiSatke) July 19, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

"Tocmai am doborat un avion (...) Am plecat sa il cautam si sa facem fotografii", a spus Bezler. Prezentand acest elemente, seful SBU Valentin Nalivaicenko a declarat ca este vorba de conversatii "ale unor ofiteri din cadrul GRU (serviciul secret militar rusesc) interceptate si transcrise in baza legii".

\r\n\r\n

Expertii internationali vor sosi luni la locul prabusirii avionului malaysian, a anuntat Mark Rutte

\r\n\r\n

Expertii internationali vor sosi luni la locul prabusirii avionului malaysian in zona ocupata de catre rebelii prorusi, in estul Ucrainei, a anuntat duminica premierul olandez, Mark Rutte, relateaza AFP.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 1

\r\n\r\n

"OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) vrea sa efectueze misiunea de identificare impreuna cu expertii olandezi maine dimineata", la locul prabusirii, a declarat Rutte pentru jurnalisti, la Haga.

\r\n\r\n

Olandezii vor coordona sarcina dificila de identificare a celor 298 de victime ale accidentului, a anuntat Mark Rutte.

\r\n\r\n
\r\n

Inquiry into #MH17 crash “is being completely obstructed” by separatists. via @ChristopherJM http://t.co/nq3AcNnTGI pic.twitter.com/doUp8hv4gc

\r\n— Jim Roberts (@nycjim) July 20, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

Cameron i-a spus lui Putin ca este "total inacceptabil" faptul ca avionul malaysian a fost doborat

\r\n\r\n

Premierul britanic, David Cameron, i-a spus presedintelui rus, Vladimir Putin, ca este "total inacceptabil" faptul ca avionul malaysian a fost doborat, probabil de catre separatisti prorusi, relateaza AFP.

\r\n\r\n

"Indiciile sugereaza ca separatistii prorusi sunt responsabili si premierul a declarat clar ca daca Rusia vrea sa dea vina pe altii, ar trebui sa-i aduca probe credibile si convingatoare", potrivit unui comunicat publicat de Downing Street dupa o conversatie telefonica intre premierul britanic si presedintele rus.

\r\n\r\n

Cameron l-a sunat pe Putin pentru a-i solicita sa-si exercite influenta pe langa separatistii prorusi in vederea garantarii accesului pentru experti la locul prabusirii zborului MH7, soldat cu moartea a 298 de persoane.

\r\n\r\n

"G7 si Uniunea Europeana au indemnat (...) Rusia sa puna capat ajutorului pe care il acorda separatistilor si sa se alature eforturilor restului lumii in vederea gasirii unei rezolvari pasnice", se arata in comunicat.

\r\n\r\n

"Ministrii europeni de Externe se vor reuni marti, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei", subliniaza Downing Street.

\r\n\r\n

Credinciosii din Olanda s-au rugat duminica pentru victimele zborului MH17

\r\n\r\n

Credinciosii din Olanda, o tara in doliu, s-au rugat duminica pentru cele 298 de victime decedate in urma prabusirii in Ucraina a zborului MH17, relateaza AFP.

\r\n\r\n

"Ceea ce ar fi trebuit sa fie inceputul unei vacante frumoase a devenit un cosmar", a declarat la congregatia din Meersen, in sudul Olandei, parintele Wim van Meijgaarden.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 4

\r\n\r\n

Dintre cele 298 de victime decedate joi in urma prabusirii unui avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, probabil din cauza unei rachete sol-aer, 80 aveau cel putin 18 ani si 193 erau cetateni olandezi.

\r\n\r\n

"Un avion civil a fost impuscat in cer de catre grupuri militante din Ucraina", a declarat preotul in timpul unei mese transmise in direct la televiziunea olandeza.

\r\n\r\n

"Inimile noastre sunt cu familiile si durerea noastra cu cei care plang moartea lor", a adaugat el, respingand ferm numeroasele apeluri la razbunare exprimate pe retelele de socializare.

\r\n\r\n

"Ce este mai important: sa te razbuni pe vinovati sau sa te gandesti la victime si la apropiatii lor", a intrebat el. In numeroase biserici, cate 298 de lumanari au fost aprinse in memoria victimelor.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 3

\r\n\r\n

Aprinderea unei lumanari permite depasirea sentimentelor de durere si neputinta, a dat asigurari vicarul Jochem Stuiver, la Maarsen, un orasel din centrul Olandei.

\r\n\r\n

Seful episcopilor olandezi, cardinalul Wim Eijk, i-a indemnat, la randul sau, pe credinciosi sa faca tot posibilul pentru a oferi ajutor si sustinere celor aflati in doliu.

\r\n

',cover_thumb:'1304881.jpg',article_source:'Stirile Pro TV',article_source_url:'http://stirileprotv.ro',url_identifier:'catastrofa-in-ucraina-159-de-trupuri-neinsufletite-transferate',created_at:1405925340,published_at:1405925352,updated_at:1405961694,old:1,category_id:33,site_id:1,type:'video',published:null,promoted:null,views:36269,status:'published',programed_at:null,order_protv:2398572,order_perfecte:null,order_sg:null,order_ip:null,order_osp:null,order_gsd:null,order_isanatate:null,key:null,event:null,views_video:0,old_id:629591,procesed:1,'static':null,sources:null,live:null,box_id:null,url_identifier_extern:null,video_cover_imported:null,site:{site_id:1,name:'Pro TV',permaname:'proTv',link_desktop:'https://protv.md',link_mobi:null,logo:'2023/09/18/Logositeprotv-1601057615stycldm-1631566502xk3o1ql-1663572145lt2p8sq-16950602968hicpc7.png',home_fixed_positions:null,old_id:null,ad_standard:null,ad_intext:null,ad_billboard:null,order_column:'order_protv'},category:{category_id:33,name:'Internațional',parent_category_id:null,link:'international',position:0,published:'Y',site_id:1,is_mobi:'Y',is_desktop:'Y',order_mobi:11,order_desktop:16,color:'',old_id:null,ad_billboard:null,ad_intext:null,ad_standard:null},article_tags:[{article_tag_id:436795,article_id:629591,tag_id:45948,tag:{tag_id:45948,name:'ucraina'}},{article_tag_id:436796,article_id:629591,tag_id:46652,tag:{tag_id:46652,name:'avion'}},{article_tag_id:436797,article_id:629591,tag_id:48817,tag:{tag_id:48817,name:'malaezia'}}]},title:'Catastrofa in Ucraina. Trenul cu corpurile pasagerilor zborului MH17 a parasit gara. Cadavrele, predate Olandei',meta_title:'Catastrofa in Ucraina. Trenul cu corpurile pasagerilor zborului MH17 a parasit gara. Cadavrele, predate Olandei',meta_description:'Catastrofa in Ucraina. Trenul cu corpurile pasagerilor zborului MH17 a parasit gara. Cadavrele, predate Olandei',meta_image:'https://assets.protv.md/articles/files/thumbs/700x/1304881.jpg',meta_section:'Internațional'}