Mohammed Dewji, cel mai bogat om din Tanzania, a fost rapit cand iesea dintr-un hotel din Dar es Salaam.

Publicat:20.10.2018, 13:41

Cel mai bogat om din Tanzania, care a fost rapit saptamâna trecuta, a fost eliberat nevatamat, a declarat unul dintre membrii familiei sale sâmbata dimineata devreme pentru agentia DPA.

Starea de sanatate a celui mai tânar miliardar din Africa, Mohammed Dewji, este buna, a precizat purtatorul de cuvânt al familiei, Azim Dewji, adaugând ca el a fost eliberat vineri noapte si i-a telefonat imediat tatalui sau.

Purtatorul de cuvânt a refuzat sa dea detalii suplimentare, spunând ca Dewji va vorbi despre sine în curând si va explica ce anume s-a întâmplat.

Mohammed Dewji, a carui avere este estimata la 1,5 miliarde de dolari, a fost rapit în timp ce parasea un hotel din capitala economica a Tanzaniei, Dar es Salaam, în urma cu peste o saptamâna.

Dewji, în vârsta de 43 de ani, detine conglomeratul METL Group, care opereaza într-o gama larga de industrii, inclusiv comert, agricultura si servicii financiare, printre altele, potrivit revistei Forbes.

Într-un comunicat postat pe website-ul grupului, METL exprima multumiri presedintelui John Magufuli si altor persoane din întreaga lume pentru ca s-au rugat pentru Dewji.

Familia sa a oferit o recompensa de aproape o jumatate de milion de dolari pentru orice informatie ce ar conduce la locul unde era tinut Dewji, dar nu este clar daca s-a platit ceva sau daca a fost ceruta o rascumparare.

Politia a declarat vineri ca l-a identificat pe sofer si masina cu care a fost rapit magnatul cu ajutorul camerelor de supraveghere, adaugând ca a fost un vehicul dintr-o tara vecina, dar refuzând sa ofere detalii suplimentare.