Google+

Cea mai mare amenintare a omenirii de la bomba atomica incoace. Avertismentul unuia dintre cei mai influenti oameni

Steve Wozniak, co-fondator Apple, a dezvaluit care este cea mai mare amenintare a omenirii, in prezent, in viziunea lui.

 

Amenintarile cibernetice reprezinta cel mai grav pericol cu care se confrunta omenirea de la bomba atomica incoace, avertizeaza Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, intr-un interviu acordat unei televiziuni australiene, conform Agerpres.

 

In fata acestor pericole, oamenii resimt frica si intra in panica, reactionand la fel ca la amenintarea nucleara din perioada Razboiului Rece, sustine el. "In tineretea mea, ne era frica de bomba atomica. Ne intorceam de la scoala si din fiecare colt de strada pornea cate o sirena care simula o alarma. Au fost niste zile de frica incredibila. Iar acum ne temem de atacuri cibernetice si de hackeri. Oare care va fi urmatoarea fricaa (...) Pot ei oare sa preia controlul asupra sistemului de distributie a energiei electricea Pot sa opreasca internetula Cat de departe ar mergea Si (aceasta frica) devine, an dupa an, din ce in ce mai puternica. Situatia nu evolueaza spre mai bine, totul devine din ce in ce mai rau", a opinat el.

 

Woz - asa cum este el alintat de prieteni si familie - a lucrat alaturi de Steve Jobs in anii 1970 la dezvoltarea primelor computere personale Apple. Desi a renuntat la pozitia de vicepresedinte insarcinat cu cercetarea si dezvoltarea la Apple in 1985, cu mult inainte de revolutionara lansare a primului iPhone in 2007, Wozniak a criticat tentativa recenta a FBI de a obliga compania Apple sa deblocheze un terminal iPhone folosit de unul dintre autorii sangerosului atac terorist de la San Bernardino din 2015.

 

"Ce ar fi daca FBI-ul ar putea sa bata la usa oricarei companii, oricand va avea chef si sa-i ceara respectivei companii sa-si modifice anumite produsea Nu cred ca ar fi corect. Ce daca FBI nu poate patrunde intr-un telefona Ei tot dispun de toate inregistrarile convorbirilor de pe acel telefon. In acest caz recent ei dispuneau de toate inregistrarile convorbirilor direct de la compania de telefonie, fiecare mesaj SMS trimis sau primit si lista de apeluri telefonice. Si cu toate acestea, ei tot doresc sa poata patrunde intr-un telefon. Daca FBI poate trece de sistemul de securitate al unui telefon, atunci si hackerii vor putea face acelasi lucru", a adaugat el.  

 

Bitdefender: Romania, tinta unui atac cibernetic masiv. Doua emailuri catre un politician i-au pus pe ganduri pe specialisti Romania, fara plan de interventie in cazul unui atac cibernetic major. Specialistii SRI regreta respingerea legii Big Brother Avertismentul lansat de seful Kaspersky. Ce consecinte catastrofale ar avea un atac cibernetic al gruparilor teroriste


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn