Am ajuns sa fim renumiti datorita unui...cimitir. Jurnalistii de la publicatia britanica Daily Mail au scris intr-un reportaj ca cimitirul Sfantul Lazar, cunoscut si sub numele de Doina, este una dintre cele mai atractive locatii turistice din tara noastra. Reporterii straini au mai numit cimitirul drept cel mai mare din Europa.

Publicat:02.02.2016, 19:09


“Cimitirul Sfantul Lazar, numit si Doina, se afla in Chisinau, capitala Republicii Moldova, tara din Europa de Est”. Asa incepe reportajul scris de cei de la Daily Mail. Fondat in 1966, cimitirul ocupa o suprafata de 2 milioane de metri patrati si are mai mult de 300 de mii de morminte. Jurnalistii mai scriu ca pe o parte din cimitir, proprietate a Germaniei, sunt ingropati  soldati germani, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De asemenea, ziaristii au fost interesati si de piatra funerara a unui jucator din echipa nationala de fotbal al URSS. Reporterii au aflat si ca in 2010, o organizatie din Romania a realizat un documentar despre singurii “locuitori vii” ai cimitirului- groparii.


Reportajul se incheie cu faptul ca cei care vor vizita cimitirul, vor vedea aici doar morminte, flori si coroane funerare.