Google+

Coreea de Nord are un fan club in Japonia. Tinerele, fascinate de tara lui Kim Jong-un - VIDEO

Mai multe tinere din Japonia au creat un fan club dedicat regimului lui Kim Jong-un.

 

Ele se îmbracă în uniforme inspirate din cele ale armatei nord-coreene, mănâncă feluri tradiţionale de mâncare şi învaţă dansuri tradiţionale inspirate din cele de la Phenian.


Grupul a fost format de o tânără de 20 de ani, numită Chunhun, însă nu a fost foarte bine primit, în condiţiile în care Japonia este în alertă, din cauza unor posibile atacuri nucleare venite din Coreea de Nord, informează Express.co.uk.


Astfel, tânăra fondatoare a precizat că, atât ea, cât şi celelalte membre ale fan clubului sunt acuzate că ar fi spioane nord-coreene. Din acest motiv, nu există zi în care tinerele să nu fie ameninţate şi hărţuite pe reţelele de socializare.


Chunhun insistă, însă, că fascinaţia lor este una culturală şi că nu este nicio diferenţă între grupul fondat de ea şi cele fondate de alte tinere japoneze, fascinate de cultura americană sau de cea sud-coreeană.

 

Tinerele se îmbracă în ţinute similare celor din Coreea de Nord şi folosesc machiaj cumpătrat din magazine de suveniruri din oraşul chinez Dandong, situat la granţia cu Coreea de Nord.

 

„Din păcate, sunt întrebată adesea dacă particip la activităţi anti-sociale, dacă sunt spion sau dacă sunt defector nord-coreean. Însă sunt la fel ca alte fete pasionate de K-pop sau care iubesc cultura din Seoul sau care o imită pe Taylor Swift”, a spus tânăra Chunhun.

Ea a lucrat la un site specializat pe Coreea de Nord – DailyNK -, dar de când grupul ei a ajuns în atenţia presei, nu îşi mai poate găsi un loc de muncă. Totodată, tânăra spune că a început să fie pasionată de cultura nord-coreeană din timpul universităţii, când a studiat mai multe opere de artă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn