Mai multe tinere din Japonia au creat un fan club dedicat regimului lui Kim Jong-un.

Publicat:03.11.2017, 06:11

Ele se îmbraca în uniforme inspirate din cele ale armatei nord-coreene, manânca feluri tradiţionale de mâncare şi învaţa dansuri tradiţionale inspirate din cele de la Phenian.


Grupul a fost format de o tânara de 20 de ani, numita Chunhun, însa nu a fost foarte bine primit, în condiţiile în care Japonia este în alerta, din cauza unor posibile atacuri nucleare venite din Coreea de Nord, informeaza Express.co.uk.


Astfel, tânara fondatoare a precizat ca, atât ea, cât şi celelalte membre ale fan clubului sunt acuzate ca ar fi spioane nord-coreene. Din acest motiv, nu exista zi în care tinerele sa nu fie ameninţate şi harţuite pe reţelele de socializare.


Chunhun insista, însa, ca fascinaţia lor este una culturala şi ca nu este nicio diferenţa între grupul fondat de ea şi cele fondate de alte tinere japoneze, fascinate de cultura americana sau de cea sud-coreeana.

Tinerele se îmbraca în ţinute similare celor din Coreea de Nord şi folosesc machiaj cumpatrat din magazine de suveniruri din oraşul chinez Dandong, situat la granţia cu Coreea de Nord.

„Din pacate, sunt întrebata adesea daca particip la activitaţi anti-sociale, daca sunt spion sau daca sunt defector nord-coreean. Însa sunt la fel ca alte fete pasionate de K-pop sau care iubesc cultura din Seoul sau care o imita pe Taylor Swift”, a spus tânara Chunhun.

Ea a lucrat la un site specializat pe Coreea de Nord – DailyNK -, dar de când grupul ei a ajuns în atenţia presei, nu îşi mai poate gasi un loc de munca. Totodata, tânara spune ca a început sa fie pasionata de cultura nord-coreeana din timpul universitaţii, când a studiat mai multe opere de arta.