Google+

Danemarca a reintrodus temporar controalele la frontiera cu Germania. Reactia nemtilor: Schengen e in pericol

Danemarca a reintrodus luni, cu titlu temporar, controalele la frontiera cu Germania, pentru a impiedica intrarea migrantilor fara acte de calatorie valide, a anuntat luni prim-ministrul Lars Lokke Rasmussen.

 

Masura care a intrat in vigoare la ora locala 12:00, a fost luata dupa ce Suedia a impus, incepand de luni, controale similiare pe podul Oresund, care face legatura cu Danemarca. “Faptul ca alte tari nordice stopeaza intrarile la frontierele lor poate avea mari consecinte pentru Danemarca. Aceasta poate provoca mai multe cereri de azil”, a declarat seful guvernului liberal de la Copenhaga, care incearca sa limiteze numarul intrarilor pe teritoriul tarii.

 

Vineri 1 ianuarie, prim-ministrul Rasmussen anuntase ca Danemarca ar putea impune in curand controlul pasapoartelor la frontiera cu Germania pentru a stopa fluxul de migranti in tara. "Nu mai vrem sa vedem din nou refugiati si migranti pe autostrazile noastre. Vrem sa asiguram linistea si ordinea", a afirmat el in mesajul de Anul Nou. "S-ar putea crea o situatie in care avem nevoie sa introducem controlul la frontiera cu Germania, daca decidem ca acest lucru este cel mai bun pentru Danemarca", a adaugat Rasmussen.

 

Oficial german: Principiile Schengen si libera circulatie in interiorul Uniunii Europene sunt “in pericol” Principiile Schengen si libera circulatie in interiorul Uniunii Europene se afla “in pericol”, a estimat luni un reprezentant al guvernului german, dupa decizia Danemarcei de a reintroduce temporar controalele la frontiera sa cu Germania, informeaza AFP.

 

“Libera circulatie este un bun pretios. Schengen este foarte important, dar este in pericol”, a spus Martin Schaefer, purtator de cuvant al ministrului de externe german Frank-Walter Steinmeier.

 

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a anuntat luni ca tara sa a reintrodus, cu titlu temporar, controalele la frontiera cu Germania, pentru a impiedica intrarea migrantilor fara acte de calatorie valide.

 

Masura, intrata in vigoare la ora locala 12:00, a fost luata dupa ce Suedia a impus, tot incepand de luni, controale similiare pe podul Oresund, care face legatura cu Danemarca.

 

Vineri 1 ianuarie, Rasmussen afirmase ca Danemarca ar putea impune in curand controlul pasapoartelor la frontiera cu Germania pentru a stopa fluxul de migranti in tara. "Nu mai vrem sa vedem din nou refugiati si migranti pe autostrazile noastre. Vrem sa asiguram linistea si ordinea", a afirmat el in mesajul de Anul Nou


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn