Judecatoria Lefortovo din Moscova a prelungit, pana in data de 14 februarie, arestul Carinei Turcan, acuzata de spionaj, relateaza vineri Sputniknews.

Publicat:09.11.2018, 17:06

Carina Å¢urcan, originara din Republica Moldova si fosta membra a Consiliului de administratie al companiei ruse Inter RAO, a fost arestata pe 15 iunie în Federatia Rusa sub acuzatia de spionaj în favoarea României si risca pâna la 20 de ani de închisoare.

Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse o suspecteaza ca ar fi transmis informatii cu caracter confidential serviciilor speciale din România.

Potrivit datelor anchetei la care face referire Sputniknews, în aprilie 2015 Carina Å¢urcan a obtinut versiunea electronica a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activitatii unor companii pe plan international. Potrivit acuzarii, în septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informatii din Republica Moldova.

Conform fisei sale biografice prezentate de presa rusa, Carina Å¢urcan are 43 de ani, este absolventa a Universitatii Libere Internationale din Moldova (ULIM) si a Consortiului Spaniol de Universitati IUP (MBA). A fost membra a Consiliului de administratie al Inter RAO din 2012, iar anterior a condus diviziunea “Moldova, Ucraina, România″ din cadrul acestei societati.

Initial a fost anuntat ca ea detine cetateniile româna, rusa si moldoveneasca, însa potrivit Serviciului de Presa al Ministerului de Interne al Republicii Moldova, Carina Å¢urcan nu mai este cetatean al republicii din 2016.