Google+

Demonstratie de forta a Kremlinului in Marea Baltica. Scenariul de razboi simulat de rusi - VIDEO

Demonstratie de forta a Kremlinului in Marea Baltica. Scenariul de razboi simulat de rusi - VIDEO
Embed:

Flota din Marea Baltica a Federatiei Ruse desfasoara un exercitiu menit sa testeze nivelul de alerta al fortelor navale din zona, a anuntat Ministerul Apararii al Federatiei Ruse.

 

Potrivit ministerului, la exerciţiu, iau parte 2.000 de militari şi 100 de vehicule, precum şi submarine şi avioane. Acestea din urmă au misiunea de a căuta şi de a urmări submarine inamice, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. În schimb, avioanele vor fi implicate în exerciţii de recunoaştere, de luptă pe distanţe scurte şi de aterizare pe nave, pe timp de noapte.

 

Acesta este al doilea antrenament din zona Mării Baltice din ultimele trei luni şi al treilea din decembrie 2017 încoace. Iar zilele trecute, Rusia a încheiat un exerciţiu militar susţinut în Orientul Îndepărtat, în apropierea Japoniei.

 

Toate acestea sunt, însă, doar cele mai recente exerciţii dintr-o serie lungă pe care Rusia a început-o ca urmare a izbucnirii crizei din Ucraina, în 2014.

 

Ele au fost organizate şi concomitent cu operaţiuni similare susţinute de forţele NATO, precum şi cu intensificarea rotaţiilor de trupe ale Alianţei în ţările ce se afla în vecinătatea Federaţiei Ruse (ex. Polonia, Ţările Baltice, România, Ucraina). De altfel, în cea din urmă, vor fi trimise trupe britanice cândva la sfârşitul acestui an, iar operaţiunile de patrulare ale Flotei Regale din Marea Neagră vor fi intensificate.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn