Incident aerian grav in apropierea coastelor Japoniei.

Publicat:06.12.2018, 06:28

Sase militari americani erau dati disparuti joi dupa ce doua avioane americane apartinând Marine Corps s-au ciocnit în timpul unei operatiuni de realimentare în apropierea coastelor Japoniei, a anuntat armata SUA, relateaza AFP.

Avioanele implicate sunt unul de vânatoare de tip F-18 si unul de realimentare C-130.

Dintre cele sapte persoane aflate la bord, un militar a fost salvat nevatamat, a facut cunoscut un purtator de cuvânt al Fortelor de autoaparare japoneze (SDF) care au mobilizat patru avioane si trei vase pentru operatiuni.

“El este examinat în prezent de autoritatile medicale competente la baza Iwakuni”, în apropiere de Hiroshima (vestul Japoniei), de unde au decolat avioanele, a precizat Marine Corps într-un comunicat.

O ancheta asupra circumstantelor accidentului, care s-a produs în jurul orei locale 02.00 (miercuri, 17.00 GMT), la peste 300 de kilometri în largul coastelor Japoniei, ”în cadrul unui antrenament regular programat”, este în curs de desfasurare, potrivit sursei.

Primele elemente ale anchetei arata ca doua persoane se aflau la bordul avionului de vânatoare F-18 si cinci la bordul C-130.

Sursa: Agerpres