Google+

"Hot si demisie!", s-a scandat la Kiev. Aproape cinci mii de oameni au marsaluit in centrul capitalei ucrainene, cerand demisia lui Petro Porosenko - VIDEO

"Hot si demisie!", s-a scandat la Kiev. Aproape cinci mii de oameni au marsaluit in centrul capitalei ucrainene, cerand demisia lui Petro Porosenko - VIDEO
Embed:

Hot si demisie! s-a scandat astazi la Kiev. Aproape cinci mii de oameni au marsaluit in centrul capitalei ucrainene, cerand demisia lui Petro Porosenko. La protest au iesit sustinatorii lui Mihail Saakasvili, care a fost alungat acum cateva zile din Ucraina. In timpul mitingului, cineva a sunat la politie spunand ca la sase statii de metrou au fost plasate bombe. Alerta a fost falsa.

 

”Demisie!”

 

 Chemati in strada de fostul guvernator al Odesei, Mihail Saakasvili, care acum sase zile a fost expulzat din Ucraina, mii de oameni i-au cerut demisia presedintelui. Oamenii il numesc hot pe Petro Porosenko si il acuza ca nu face nimic pentru a scoate tara din criza.

 

Manifestantii au venit la protest cu drapelul Ucrainei si au marsaluit pe cele mai importante strazi, blocand circulatia. Daca nu a putut sa fie alaturi de manifestanti, Mihail Saakasvili a transmis un mesaj multimii prin telefon.

 

”Porosenko m-a alungat din tara, crezand ca a rezolvat problema. Oamenii ies in strada nu pentru Saakasvili, oamenii ies in strada pentru Ucraina. Poporul ucrainean nu poate fi oprit.”

 

 Cladirea parlamentului, dar si a Administratiei Prezidentiale au fost inconjurate de politisti. Astazi, scutierii au fost mobilizati pentru a supraveghea ordinea publica.

 

Incidente nu s-au inregistrat, insa o persoana necunoscuta a anuntat politia ca la sase statii de metrou ar fi fost plasate bombe. Alerta s-a dovedit a fi falsa. Protestatarii spun ca totul a fost o incercare de a speria oamenii ca sa nu vina la miting.

 

”Toate statiile de metrou au fost inchise pentru a impiedica oamenii sa participe la protest.”

 

 Proteste au avut loc si in alte orase din Ucraina precum Harkov sau Dnepropetrovsk.

 

”Demisie!”

 

 Pe pagina sa de Facebook, Mihail Saakasvili le-a multumit celor care au iesit astazi la protest si i-a indemnat sa nu renunte sa lupte impotriva celor de la putere, pe care ii numeste “oligarhi”.

 

Lunea trecuta Saakasvili a fost luat cu forta dintr-un restaurant din Kiev si trimis cu o cursa charter in Polonia. Autoritatile au anuntat ca politicianul a fost expulzat in tara din care venise ilegal in luna septembrie. Pe de alta parte, fostul guvernator al regiunii Odesa spune ca totul s-a facut la ordinul lui Petro Porosenko.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn